19.5 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Politika

BRNABIĆKA UDARILA NA VUČIĆA: On više nije deo SNS, EVO KADA SVE ODLUČUJE

Premijerka Srbije i potredsednica Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić rekla je danas da je ta stranka ispunila svoje ciljeve istorijskom pobedom Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, ali da su istovremeno izbori pokazali da narod Vučića više ne shvata kao predsednika SNS, već kao predsednika Srbije. „Stotine hiljada glasova više koje je Vučić dobio na izborima nego SNS govori da građani više nemaju znak jednakosti između Vučića i SNS.

Aleksandar Vučić de fakto više nije deo SNS i to već neko vreme, zato što je on na političkom pijedastalu. Moramo da prestanemo da oslanjamo na Vučića i njegovu popularnost”, rekla je Brnabić za TV Pink.

Istakla je da je Vučić tokom izborne kampanje najmanje vremena posvetio promociji stranke, već da se bavio problemima građana i rešavao ozbiljne probleme, kao što je kriza u Ukrajini. „Rešavao je probleme krize u Ukrajine, naftovod, problem toga kako da izvuče našu poziciju da budemo i dalje jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije”, navela je Brnabić.

Ona smatra kako SNS ima najkvalitetnije ljude zahvaljujući Aleksandru Vučiću. Govoreći o mladim članovima te stranke, Brnabić kaže kako su oni danas već ozbiljni političari koji su se kalili i u koje je Vučić uložio ozbiljno vreme.

Govoreći o izborima, Brnabićeva je rekla da je SNS apsolutni pobednik izbora. Takođe, ubeđena je da će SNS i nakon ponovljenih izbora imati najveći proj glasova u Beogradu, a dodala je i kako nije smak sveta ukoliko se to ne desi.

„SNS je u Beogradu dobila više nego ova ujedinjena Đilasova opozicija, Vladete Jankovića i „Moramo”, zajedno. Tako da ne možete da kažete da nismo pobednici izbora. Ti ljudi nikada neće dobiti ono što je sada u ovim izborima dobila SNS, tako da kako god bilo, mi smo apsolutno pobednici izbora, ali jesmo se previše oslonili na Aleksandra Vučića i njegovu popularnost”, dodala je Brnabić.

Komentarišući odluku Brisela da izuzme Srbiju od sankcija na uvoz nafte, premijerka je rekla da je to jako važna odluka za naše građane. Ona je istakla kako je Vučić time počeo da se bavi odmah nakon izbora, zbog čega nije imao previše vremena za slavlje istorijske pobede, preneo je Tanjug.

„I to glasanje potvrđuje da mi branimo naš stav, a on je da nećemo glasati za sankcije, ali se pridružujemo osudama gde se krši teritorija Ukrajine. Mi cenimo naše odnose sa Rusijom, ali sa druge strane, zaista moramo da čuvamo interese Srbije”, rekla je Brnabić.

Izvor: Politika

Pročitajte

Vučić se iznervirao na konferenciji, a onda je počeo haos

Urednik

Dritan priznao da je Vučić poklonio kliniku njegovom bratu, A ONDA OBJASNIO KAKO UDRUŽIO MILU I NJEGA

Urednik

ENGLEZI UDARILI NA VUČIĆA: Otkrili aferu tešku stotine miliona evra, SVE BLIŽI MU JE KRAJ

Urednik