17 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Srbija

CVIJAN NIJE JEDINI: Vučić čuva ubicu ove osobe, NE ŽELI JAVNOSTI DA OTKRIJE ŠTA SE STVARNO DESILO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada građanima nije obećao dva minuta snimka sa naplatne rampe Doljevac u kojoj je automobil u kom se nalazio funkcioner SNS, Zoran Babić, usmrtio Staniku Gligorijević. Odgovarajući na pitanje N1, šef srpske države je rekao da je on taj snimak ponudio samo porodici na uvid, što, međutim, ne odgovara istini i izjavama Mirjane Nikolić, sestre pokojne Stanike Gligorijević.

Nema većeg gubitka od gubitka ljudskog života, tako bi bar trebalo da bude. Nažalost, realnost u Srbiji je neuporedivo surovija, što se i pokazalo u slučaju smrti Stanike Gligorijević. Prošlo je više od tri godine od saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi u Doljevcu u kojoj je stradala Stanika, kad ju je usmrtilo vozilo u kom se nalazio visoki funkcioner SNS-a, Zoran Babić.

Od tada do danas, mogli smo da čujemo različita opravdanja zbog čega se dogodila nesreća i različite priče o tome ko je sedeo za volanom Babićevog automobila. Istina, međutim, nikada do kraja nije otkrivena, jer su ključna dva minuta nesreće, koje su snimile nadzorne kamere nestalo. Jedini ko se pohvalio da je video kompletan snimak bio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

Za predsednika države taj snimak je bio užasan. Kako je tvrdio, on nije želeo da uznemirava javnost sa dokazima sa naplatne rampe Doljevac, a pored javnosti, za istinu su ostali uskraćeni i porodica Stanike Gligorijević i njihovi pravni zastupnici, tužilaštvo i sud.

„Snimak je užasan, a pošto vidim da izražavate sumnju, ja ću da zamolim nadležne državne organe kao predsednik Republike da vam pokaže to. Da vidite kakvim ste se lažima služili svih prethodnih meseci”, odgovorio je Vučić nakon što ga je novinarka Ivana Konstantinović upitala zbog čega nije dozvolio da se pogleda ono što su snimile nadzorne kamere na naplatnoj rampi Doljevac.

Predsednik danas priča drugu priču

Tri godine svakako nije dovoljno dug period da građani zaborave obećanja i reči koje je šef srpske države dao javnosti, bez obzira koliko Vučić računao na to. I kad bismo prihvatili njegovu verziju priče da u gore citiranoj izjavi nije obećao javnosti snimak, već samo porodici, ostalo bi pitanje – zašto ste onda, predsedniče, ignorisali vapaje sestre Stanike Gligorijević.

On za dnevni list „Nova” ranije navela kako je Vučić obećao, tokom posete porodici, da će im pokazati snimak, iako je stravičan i užasan.

„Rekao je da je snimak takav da deca ne bi smela da ga gledaju. Ali možemo mi da ga vidimo. Oni mogu da prikazuju odsečene glave ljudi, a ne mogu nama da pokažu kompletan video nesreće u kojoj je stradala moja sestra. Zbog čega ne dozvoljava da nam se pokaže snimak? Šta će snimak kod njega? Ako je on predsednik države, onda nema potrebe da snimak bude kod njega. Zna se kod koga bi on trebalo da bude”, rekla je ona.

Zbog nesreće na naplatnoj rampi Doljevac na tri godine i devet meseci zatvora je osuđen Dejan Stanojević, vozač Zorana Babića. S druge strane, visoki funkcioner SNS-a i bivši v.d. direktora Koridora Srbije izuzet je od bilo kakve odgovornosti.

Aleksić je tada rekla da joj nije jasno zbog čega predsednik Srbije  brani bivšeg v.d. direktora Koridora Srbije, Zorana Babića navodeći da se sve radi kako bi se sakrila prava istina.

„Kad bi pokazali snimak, otkrilo bi se ko je bio vozač. Namestili su drugu osobu da bude osuđena zbog udesa. Ja sam sigurna da je u autu bio samo Zoran Babić i niko sem njega. Ja želim da vidim ta dva minuta i tražim da idem kod njega u kabinet zbog toga. Moja sestra je izgubila život zbog njihove gluposti i bahatosti. Meni niko nije pomogao nakon nesreće, niti je iko pitao kako smo. Niko nije obratio pažnju na decu koja su ostala bez majke i šta rade sada“, rekla je Mirjana Aleksić.

Predsedniče, nije kampanja, ne morate da lažete. Omogućite porodici Stanike Gligorijević da vidi kompletan snimak.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

CELA SRBIJA DOLAZI U BEOGRAD NA PROTEST: Desetine hiljada ljudi na protestu, RAZLOG ĆE VAS ODUŠEVITI (VIDEO)

Urednik

BOMBA IZ RUSIJE: Rusi otkrili koji Vučić funkcioner je u Rusiji sakrio 297 miliona dolara

Urednik

KATASTROFA U EPS-u: Evo šta se desilo – CELA SRBIJA ĆE OSETITI OVE POSLEDICE

Urednik