9.9 C
Belgrade
27. Marta 2023.
Politika

Da li će Vučić „oteti“ Dačiću energetski sektor, osnovni izvor finansiranja SPS?

Ne treba potceniti naznake da će vlast Srpske napredne stranke u budućem sastavu vlade Srbije potpuno odseći Socijalističku partiju Srbije, Ivice Dačića i Jedinstvenu Srbiju Dragan Markovića Palme, od energetskog sektora sa kojeg su ovi decenijama crpeli ozbiljnu količinu novca i uticaja – komentariše za Danas Dušan Lj. Milenković, politički konsultant, činjenicu da je predsednik socijalista opet zauzeo čelo Ministarstva spoljnih poslova.

Kako dodaje, prvo, moramo i Dačićevu poziciju da gledamo kroz celokupan dogovor sa SPS-om. Na prvi pogled izgleda da je dobio, preciznije da su dobili, značajno više nego prošli put, ali ne treba potceniti naznake da će potpuno odseći SPS, i Palmu, od energetskog sektora sa kojeg su ovi decenijama crpeli ozbiljnu količinu novca i uticaja – smatra sagovornik Danasa,

Upitan da li je Dačić postavljen za ministra spoljnih poslova da bi, poput Briselskog sporazuma, sada potpisao sporazum o normalizaciji odnosa sa Kosovom, pdnosno uveo sankcije Rusiji, sagovornik Danasa kaže da je to, ipak, Vučićev bio i ostao posao.

– To što je Dačić potpisao Briselski sporazum nema nikakve političke posledice jer svi znaju, i prihvataju, da je to Vučićev sporazum. I sam Vučić ga svojata. Slično će biti i sa hipotetičkim sankcijama Rusiji, mada je Vučić odavno izgubio kredite kod „njegovih zapadnih prijatelja“ da može da šminka politički teške odluke – zaključuje naš sagovornik.

Izvor: Danas

Pročitajte

TRESE SE SKUPŠTINA: Vučić je dobio najjači udarac, EVO ŠTA SE DESILO – VELIKI HAOS (VIDEO)

Urednik

KAKAV INCIDENT: Sukob velikih razmera, POGLEDAJTE OKRŠAJ ŠAPIĆA I KRLETA

Urednik

VUČIĆ BESAN GRMEO NA VULINA: Evo kakav je haos napravio u MUP-u, VUČIĆ GA UNIŠTIO OVIM KAO NIKOG DO SAD

Urednik