11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Politika

Da li ovaj snimak ubistva može srušiti Vučića s vlasti?

Narodni poslanik Demokratske stranke, Srđan Milivojević, podneo je danas zahtev za formiranje još dva Anketna odbora. Jedan Anketni odbor bavio bi se utvrđivanjem činjenica, okolnosti i odgovornosti u vezi sa prisluškivanjem predsednika Srpske napredne stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučiča.

U obrazloženju ovog zahteva, Srđan Milivojević podseća da je 31. decembra 2020. godine predsednik Srpske napredne stranke izjavio da je bio prisluškivan i da mu je informaciju o tome, zajedno sa snimcima razgovora, dostavio jedan pošteni pripadnik policije.

Zato se od budućeg Anketnog odbora, kako kaže Milivojević, očekuje da između ostalog utvrdi:

“Ko je prisluškivao predsednika Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i da li je za meru tajnog nadzora postojao sudski nalog na osnovu predloga javnog tužioca? Po kom ovlasćenju je pripadnik MUP-a snimke razgovora odneo Aleksandru Vučiću? Da li je tužilastvo pokrenulo istragu o ovom slučaju? Zašto je predsednik Aleksandar Vučić kontaktirao sa 26 bezbednosno interesantnih osoba i da li su te osobe bile pod merama tajnog nadzora? Da li je Aleksandar Vucić prisluškivan i iz ilegalnog prislusnog centra EPS-a na Ceraku? Kakvim informacijama o prisluškivanju predsednika raspolažu nekadašnja državna sekretarka u MUP-a Dijana Hrkalović, tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, direktor policije u to vreme Vadimir Rebić, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor VBA general major Đuro Jovanović i direktor VOA general major Zoran Stojković”.

U obrazloženju ovog zahteva još piše da je veliko pitanje kako je moguće da Nebojša Stefanović posle teških optužbi da je prisluškivao predsednika svoje stranke i predsednika Srbije izrečenih od strane visokih državnih zvaničnika i predstavnika režima bude sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i koordinator svih službi bezbednosti u vreme neposredne ratne opasnosti kako tvrde funkcioneri SNS.

U obrazloženju zahteva za formiranje Anketnog odbora u vezi sa nestankom dva minuta snimka saobraćajne nesreće sa naplatne rampe kod Doljevca 31. januara 2019. godine, kada je stradala Stanika Gligorijević, kao neki od zadatak odbora navodi se sledeće:

“Ko je pripadnicima BIA naredio da dođu na mesto nesreće i preuzmu snimke nesreće? Ko je isekao dva minuta snimka i zbog čega? Ko je i na osnovu kojih ovlasćenja snimak saobraćajne nesreće predao predsedniku SNS Aleksandru Vučiću? Zašto Aleksandar Vučić te snimke nije predao policiji, tužilaštvu ili sudu? Zašto tužilaštvo nije pokrenulo postupak protiv odgovornih za uskraćivanje dokaza, u ovom slučaju Aleksandra Vučića koji je po sopstvenom priznaju imao snimak i gledao ga, kao i protiv lica koje mu je snimak dostavilo?

Zašto je predsednik SNS, Aleksandar Vučić, tvrdio da je snimak toliko šokantan i užasan i da nije za prikazivanje, da bi lično najavio emitovanje zastrašujućih snimaka brutalnih zlodela klana koji je predvodio Veljko Belivuk koji su bez ikakvog upozorenja i starosnog ograničenja emitovani u udarnim terminima na televizijama sa nacionalnom frekvencijom 18. jula 2021. godine”.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

KOLIKO ĆE OVO KOŠTATI SRBIJU: Vučić udario na EU, ONI MU PORUČILI DA ĆE DOBITI ODGOVOR – NASTAO VELIKI HAOS

Urednik

EVO KOJE POLITIČARE SU AMERI PRIMILI: Da li su oni zamena za Vučića, EVO ŠTA SU DOGOVORILI

Urednik

UDARNA VEST: Policija hapsi predsedništvo SNS, EVO ŠTA SU OTKRILI – SVEDOČENJA KOJA SU ŠOKIRALA

Urednik