4.3 C
Belgrade
2. Decembra 2022.
Politika

DAČIĆ I SPS VIŠE NEĆE BITI DEO VLASTI SA SNS: Raspad koalicije, VUČIĆ U IZBORNOJ NOĆI UDARIO NA DAČIĆA

Izjavom da su njegova i lista Dragana Đilasa pretrpele najveće udare zbog sukoba, izjavom da od manjinskog Saveza vojvođanskih Mađara nema bližeg saveznika i, konačno, glasnim ćutanjem o Ivici Dačiću, predsednik Vučić je pokazao izvesnu frustraciju dobrim rezultatom SPS i što je važnije – otvorio vrata nekoj novoj Vladi.

Vučić je rekao ovako:

„Ono što je pred nama je da se potrudimo u narednom periodu da uradimo još mnogo stvari, naučio sam da su dela i rezultati važni, tamo gde nismo bili dobri, i gde su dve liste doživele velike udare, to su naša lista i lista Dragana Đilasa, zbog naših svađa ostali su to iskoristili i dobili lagodne poene“, rekao je Vučić.

I još je rekao predsednik:

“Uveren sam da će SNS uspeti da drži krmu i pramac broda, a da ne zastrani u desnu stranu jer to nosi svoje probleme. Veliko hvala za nešto što niko nikada od građana Srbije nije dobio. Imaćemo veoma stabilnu i veoma čvrstu Vladu, da li ćemo biti sami, znaćemo za pola-sata sat. Sa Savezom vojvođanskih Mađara imamo najbliže odnose”, rekao je predsednik.

O Dačiću predsednik nije govorio. I to ne čudi: ako su njegove projekcije tačne, socijalisti su osvojili iznenađujućih 11 odsto glasova na parlamentarnim izborima, i to je više nego što su im davali analitičari (neki su ih videli i ispod cenzusa) i više nego što im je, izgleda, i on namenio.

To, otprilike znači da bi SNS mogao sa manjinama sam da formira Vladu. Od čega zavisi hoće li to i uraditi – to zna samo On.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

NEĆETE VEROVATI: Šapić njega postavio na ključnu funkciju u Beogradu, SVI BESNI – VUČIĆ PRETI SMENAMA

Urednik

OTKRIVAMO Pozadina sukoba Jadranke Joksimović i Vučića na Predsedništvu SNS

Urednik

EKSKLUZIVNI SNIMAK: Evo kako Vesić kupuje glasove, OVO JE NAJVEĆI SKANDAL (VIDEO)

Urednik