6.6 C
Belgrade
3. Februara 2023.
Politika

DAČIĆ NIKADA NIJE BIO JAČI: Pogledajte koju funkciju sada dobija, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je aktuelnu premijerku Anu Brnabić za mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Na osnovu ustavnih ovlašćenja, predsednik Republike je predložio Narodnoj skupštini kandidata za predsednika Vlade, pošto je saslušao mišljenja predstavnika izabranih izbornih lista.

U sredu je održana sednica Predsedništva Srpske napredne stranke, nakon koje je predsednik rekao da zna ime mandatara.

“Odluka je bila komplikovana, složena i unutar najveće stranke u zemlji i sa koalicionim partnerima”, rekao je Vučić i dodao da će sva tri kandidata za premijera biti izuzetno važni članovi Vlade.

Ivica Dačić će imati značajnu, i još značajniju funkciju u državnom aparatu, saopštio je Vučić na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije.

Potpredsednik Vlade biće drugi kandidat Srpske napredne stranke Miloš Vučević, dok će kandidat Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić imati, kako je izjavio predsednik, veoma značajnu funkciju u Vladi i da će biti koordinator službi bezbednosti.

“Ana neće biti četiri godine predsednik Vlade. Njen mandat će trajati kraće i doći će do promena u Vladi 2024. godine”, naveo je Vučić.

On je istakao da je veoma važno da ona ostane predsednica Vlade da bismo mogli da nastavimo i da užurbano radimo u rešavanju problema na jesen i zimu ove godine. “Važno je da neko ko je iskusan i u koga imam poverenje može to da radi u ovom trenutku”, poručio je Vučić.

Uskoro opširnije…

Izvor: BIZLife, RTS, Agencije

Pročitajte

OVAJ POLITIČAR RAZBIO VUČIĆA: Poručio da mnogo zna o njemu, EVO ŠTA MU VUČIĆ MORA DATI

Urednik

VUČIĆ ŠOKIRAO: Biće problema sa hranom, OVO MOŽE DOVESTI DO VELIKE NEZAPOSLENOSTI – EVO KAKO JE IZAZVAO PANIKU

Urednik

VUČIĆ PRIZNAO DA UVODI SANKCIJE RUSIJI: Evo šta će dobiti od Amerike za to, SVE DOGOVORIO SA SENATOROM

Urednik