1.4 C
Belgrade
25. Novembra 2022.
Politika

DAČIĆ RAZBIJA VUČIĆEVU STRANKU: Dobio naređenje iz Moskve, EVO KOGA PREUZIMA SVE IZ SNS I S KIM PRAVI VLAST

Utisak je da Aleksandar Vučić priprema teren za uvođenje sankcija Rusiji, a Socijalistička partija Srbije kao potencijalni partner Srpske napredne stranke još od 3. aprila o tome ćuti. Postavlja se pitanje da li bi socijalisti podržali takvu odluku u slučaju da ponovo formiraju vladu sa naprednjacima.

To pitanje postavili smo Ivici Dačiću, lideru SPS, ali na njega nije odgovorio. On inače još od izborne noći izbegava gostovanje po medijima, pa nije ni poznato da li je bilo razgovora o novoj vladi sa Aleksandrom Vučićem.

Pitanje da li bi podržao uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, ukoliko bude deo nove vlade postavili smo i Branku Ružiću, potpredsedniku SPS, a on nam je odgovorio sledeće:

“Nisam imao manir u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri da se po bilo kom važnom pitanju po državu i njene građane izjašnjavam spram hipoteza, pa to svakako ne činim ni sada”.

Inače, Srpska napredna stranka bez socijalista ne može da formira većinu u Skupštini grada Beograda, a s obzirom na to da SNS po prvi put od 2014. godine ne može samostalno da formira Vladu, SPS je naprednjacima potreban i u Skupštini Srbije. Ne za formiranje skupštinske većine, do koje SNS može u koaliciji sa manjinskim strankama, ali da po pitanju stabilne Vlade.

Iako ovog puta ima lagodniju poziciju za pregovore, Ivica Dačić ne učestvuje u postizbornim previranjima.

Prema ranijim saznanjima Nove.rs Dačiću i njegovim socijalistima je dat ultimatum – da odustanu od proruske politike ukoliko žele da budu deo Vlade. Tim povodom se lider socijalista do danas nije izjasnio.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

OPOZICIONAR ŠOKIRAO U SKUPŠTINI: Funkcioneri SNS su na vezi sa Zvicerom!

Urednik

EMISIJA POSLE KOJE JE POZLILO VUČIĆU: Otkrili sve tajne njegovog kriminala, OVO JE UDARNA VEST U SRBIJI

Urednik

AKO NJEGA POSTAVE SRBIJU ČEKA RASPAD: Novi premijer mogao bi da dođe iz Vašingtona?

Urednik