5.3 C
Belgrade
6. Decembra 2022.
Društvo

DEO POLICIJE OTKAZAO POSLUŠNOST REŽIMU: Vučiću, mi nećemo udariti na našu decu!

„Gospodo policajci, nemojte da budete mač i batina u bilo čijim rukama! Pamet u glavu“, naveli su profesionalni policajci u pismu poslatom redakciji čiju sadržinu prenosimo u celosti.

Mi koji smo ceo radni vek proveli u policiji gledamo kako poslednjih deset godina na rukovodeća mesta u policiji isplivavaju najkorumpiraniji, najnepismeniji, najnestručniji kadrovi. Ljudi sa sumnjivim diplomama, polugole devojke na društvenim mrežama nalik mafijaškim starletama danas su u uniformama policije Srbije.

Na rukovodećim šefovskim mestima su uglavnom i mahom oni kojima ne bi smelo da se dozvoli da budu ni predsednici kućnog saveta. Ima i časnih i stručnih ljudi, ali oni su ubedljiva manjina na rukovodećim mestima. Razloge takve pojave treba tražiti u kadrovskoj politici bivšeg ministra policije  „Dr“ Nebojše Stefanovića, sa čudnim nadimkom, koji je verujemo dobio u detinjstvu. A deca su najiskrenija bića!

Elem, da se vratimo na policiju.

Kadrovi Nebojše iz Beograda su bili Dijana Hrkalović, Ivan Ristić, Milan Gak, Dejan Kovačević sa sve suprugom, Goran Papić, Biljana Popović Ivković, Dunja Reljić, Ilija Milačić, Slobodan Mališić, Miljan Stanojević, Cmolić…

Objedinjavanje ovih kadrova u sam vrh policije je donelo jedan poražavajući rezultat koji se ogleda u postojanju mašine za mlevenje ljudskog mesa u Ritopeku, o čemu je skoro cela policija glasno govorila. Ali su nam ruke bile vezane.

Tako to biva kad se skupljaju kadrovi po principu ko je sa kim drug i kum, ko je čija devojka, ljubavnica, konkubina, koja je lepa i zgodna u policiji i to joj je jedina „referenca“ za napredovanje!

Svako od ovih je imao moć da kadrira kod Nebojše iz Beograda, pa smo tako imali gomilu novopostavljenih rukovodilaca, koji su vrtoglavo napredovali mimo Zakona o policiji, umesto da budu  predmet obrade unutrašnje kontrole. Pa kako i ne bi, kada je Dragan Kujundžić bio načelnik unutrašnje kontrole.

Da stvar bude još interesantnija, neki su smenjeni, pa su postavljeni za savetnike ili načelnike i pomoćnike po drugim upravama. Za njih idealno, a za nas policajce profesionalce poražavajuće!

Umesto da su svi poslati u unutrašnju kontrolu da objasne šta su oni konkretno radili u policiji, s obzirom na to da su apsolutno nepismeni za policijski posao, oni su samo pomereni na drugo mesto, za nijansu lošije. Ili vrlo često bolje. Sramota!

Postavljanjem njih u vrh policije, automatski smo poniženi svi mi pošteni i profesionalni pripadnici policije koji smo u MUP-u proveli čitav radni vek. Ponizili su nas prave profesionalce, pri tome se ponašajući tako bahato i neprofesionalno, da su uništili smisao postojanja srpske policije. Policiju su doveli na nivo poltronstva i slepe poslušnosti. Mnogi od nas nisu izdržali te strahovite pritiske. Neki su dali otkaz, neki su se teško razboleli, neki preminuli, a neki su čak i digli ruku na sebe.

Budite sigurni u to da su svi gore navedeni politički podobni kadrovi odlično materijalno situirani. Oni nemaju problema sa mesečnim kirijama, kreditima. Ne žive u vešernicama i adaptiranim podrumima  i garažama, ne voze automobile stare preko 20 godina, ne razmišljaju koje će patike kupiti deci i od čega, niti šta će im deca jesti. Poreklo njihovog materijalnog bogastva je moguće lako proveriti. Dok su mnogi od tih „podobnih“ rukovodioca skupljali tzv. kapilarne glasove, mi pošteni policajci smo radili profesionalno i odgovorno u ime Srbije, a ne u ime bilo koje političke partije kao gore navedeni  rukovodioci!

Izgleda da je više vredelo skupljanje glasova nego žrtvovanje na poslu! Koliko prijava o čelnicima SNS je u fiokama, a koliko je pocepano. Koliko sati našeg rada čami u sefovima „podobnih“ rukovodilaca koji čekaju da dođe nova vlast pa da joj se dokažu. Da pokažu šta su sve oni „rasvetlili“, ali im zli vlastodršci nisu dali da rade.

Da li neko može da nam odgovori šta još uvek radi Milorad Veljović?  Da li je tačno da još uvek „dobronamernim savetima“ kadrira po srpskoj policiji?

Koliko stanova ima u Beogradu bivši direktor policije Veljović? Tri, četiri?

Kakva je to vila na Goliji? Nije to vikendica, kao što tvrdi Velja! Ko su redovni gosti u toj vikendici?
Kolika je ta kućerina u Kragujevcu?

Koje kvalifikacije ima Veljko Ilić da bude postavljen za načelnika odeljenja za bezbednost? Ovo odeljenje je ozloglašeno u vreme Dijane i Nebojše, jer je radilo sve i svašta, pa je čak i prisluškivalo predsednika kao sto tvrde neki mediji. Ko je Veljko Ilić?

Je l’ to sin nekadašnjeg kontroverznog generala policije Dragana Ilića, bliskog prijatelja Milorada Veljovića? Zašto neko ponižava sve ljude u policiji dovođenjem nečijeg sina za koga kolege tvrde da je notorni alkoholicar?

U policiju su dovedeni pajaci i pijanci. Bez ikakvih parametara, rezultata rada. Samo se kaže „on je moj“, „ja garantujem za njega“ i slične  gluposti. Ko bilo kome dozvoljava da garantuje za bilo koga i u čije ime garantuje sutra za bezbednost države, građana, dece? Ne samo bezbednost, već i opstanak države su direktno ugroženi ovakvim vođenjem kadrovske politike u MUP-u.

Svi gore navedeni bivši funkcioneri su svoje materijalno stanje ne samo stabilizovali, već i značajno uvećali, upravo dok su bili na rukovodećim mestima u policiji. Dok smo mi radili za policijske plate, neki od njih su kupovali stanove, automobile, izlazili po najskupljim restoranima, nosili najskuplje satove… Odakle?

Kolika je zapravo bila njihova plata i od koga su je primali? Od MUP-a, od navijača, od nekih drugih kriminalaca, od kontroverznih biznismena? Ili su primali mesečne plate i od MUP, i od navijača, i od kriminalaca? Umesto da su kao takvi pozvani pred istražne organe da objasne svoje uvećano materijalno bogatsvo, oni su samo pomereni na drugo radno mesto bez ikakvih istražnih radnji. Da li to neko šalje poruku da je korupcija u policiji realno nekažnjiva?

SRAMOTA!!!

Drage kolege policajci, braćo i sestre koji radite u MUP Republike Srbije, ne dozvolite da iko upravlja našim razumom, čašću, dostojanstvom, profesijom. Niko nam neće komandovati mimo zakonskih uslova koji regulišu rad policije i u najtežim situacijama kao što je ova sadašnja sa protestima oko Rio Tinta. Danas je Rio Tinto. Sutra zagađenje u Smederevu, prekosutra će od nas tražiti ko zna šta… Zaista, šta je sledece? Sukobi na ulici?

Hoćete da se narod sukobi sa nama i da neko nastrada?

Imali smo to 9. marta, zatim velike nerede 5. oktobra. Dosta je bratoubilačkog sukobljavanja na ulicama širom Srbije. Zar ćemo čekati da nam narede da krenemo i na sopstvenu decu?

Časni policajci jedva sastavljaju kraj sa krajem dok deca policijskih funkcionera žive u velelepnim stanovima, voze skupe automobile, idu na skupa letovanja, zimovanja nedostupna našoj deci.

Zar neko misli da sve to može da se sakrije? Sve znamo. Sve smo dokumentovali. Čekamo da nas neko pusti da radimo svoj posao bez političkih pritisaka i bilo kakvih ucena. Policija se trenutno koristi kao topovsko meso u sukobima sa građanima. Gnev građana sa vlastodržaca se preusmerava ka policiji. Gurate nas u prve redove, a svoju decu i svoju značajno uvečanu imovinu ste stavili na sigurno i sada glumite velike policajce i poštenjačine!

Vi kao takvi ćete probati da pobegnete, jer je vama policija prolazna stanica u životu, tokom koje ste se enormno obogatili, a mi ćemo ostati, jer nas tu nije dovela ni Dijana ni Biljana, već naša želja da budemo policajci i služimo državi Srbiji i njenim građanima, a ne kriminalnim grupama.

Sutra očekujete da će pravi policajci braniti i vas i vašu imovinu od besnog  naroda?!

Branićemo je, ali strogo u zakonskim okvirima koji regulišu rad policije! Ali ćemo isto tako branitii narod od huligana, navijača, kriminalaca ukoliko budu fizički napadnuti i maltretirani. Budite uvereni u to da ćemo takva lica koja krenu na narod momentalno uhapsiti! Sramota iz Šapca kad je načelnik policije skonio policiju da bi mafijaši tukli narod, neće se ponoviti. A za Šabac će se odgovarati.

Nas policajce plaća narod novcem iz budžeta, ne plaća nas nijedna politička stranka. Niti smo mi politicki orijentisani.

Policija će uvek biti uz svoj narod. Postovaćemo zakone koji regulišu naš rad. A za sve naše kolege koji umisle da su iznad zakona i da je za njih bilo koja stranka iznad države, naroda i zakona Republike Srbije, budite uvereni da će biti sankcionisani. Jako je bitno i da znate da „policajac ne sme da izvrši naređenje ukoliko ono nije u skladu sa zakonom i čini krivično delo“.

Gospodo podobni rukovodioci, dolazi dan kada će policijska legitimacija i značka biti jače od članske karte bilo koje političke stranke. Budite spremni za taj Veliki dan. I vi i vaša nezakonito stečena imovina. Jer spremni smo i mi. I orni za rad.

Velika većina pravih profesionalaca u policiji Republike Srbije

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

HAOS NA STADIONU: Publika skandirala protiv Vučića, NAVIJAČI POKUŠALI ZAUSTAVITI – NASTALA TUČA

Urednik

BEOGRAD JE BLOKIRAN: Ne može se ući niti izaći, EVO ŠTA SE DEŠAVA – NAROD BESAN ZBOG BLOKADE

Urednik

Hitno hapšenje Stefanovića i Hrkalovićke?

Urednik