1.8 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Srbija

ĐURIĆ POTPISAO OVO: Ko ga je ovlastio, MEDIJI NISU SMELI OBJAVITI – NAROD BESAN KADA JE SAZNAO OVO

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden primio je 9. aprila u Beloj kući ambasadora Srbije Marka Đurića, što je Đurić nakon posete objavio na svojim profilima na društvenim mrežama. Šta je u dva minuta, koliko je bio u Ovalnom kabinetu, ovaj Vučićev kurir mogao da saopšti uspavanom američkom predsedniku. Šta mu je predao? Koliko je bilo u kovertu? Ili šta je njegov gazda potpisao?

Milica Grabež

Ova vest nije zabeležena u američkim medijima, niti na sajtu Bele kuće.

U svakom slučaju, reč je o neobičnom događaju, pa makar u pitanju bio i američki predsednik Bajden.

Predsednik Sjedinjenih Država ne prima u zvaničnu posetu ambasadore banana država, kao što je Srbija. On uopšte ne prima ambasadore, osim ako je u pitanju britanski.

Bajden je ugostio Đurića u Ovalnom kabinetu Bele kuće, a posle „kratkog sastanka“, kako je ovaj susret okarakterisao Glas Amerike na srpskom jeziku, Đurić je podelio sa svojim pratiocima da visoko ceni gest poštovanja predsednika SAD prema Srbiji.

„Imao sam čast i da se upišem u zvaničnu Knjigu gostiju Bele kuće. Visoko cenimo ovaj gest poštovanja prema Srbiji i našim 140 godina dugim odnosima koji poslednjih godina beleže kontinuirani trend rasta u brojnim oblastima“, naveo je Đurić na svom Instagram profilu.

Američki predsednik se rukovao sa Đurićem, izrazio je pohvalu što je razgovarao sa kurirom poglavice plemena iz Srbije! Kurir Marko je, nakon dva minuta, napustio Ovalni kabinet, jer su prstom pokazali da krene ka izlazu. Isteklo mu je vreme, jer američki predsednik nije koncentrisan na gosta u to doba dana.

Šta je kurir Marko Đurić saopštio američkom predsedniku? Koju poruku mu je preneo iz Beograda? Šta je pisalo u kovertu? Ček, na koji iznos, ili papir kojim šizofreni srpski predsednik nešto priznaje?

„Nastavkom marljivog rada na ekonomskom razvoju, reformama, povezivanju i modernizaciji, vraćamo dug sebi, ali i stičemo poštovanje drugih. Kao zemlja okrenuta budućnosti, ali i uz očuvanje svoje tradicionalne suštine, Republika Srbija će, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem kao pokretačem brojnih pozitivnih promena u društvu, nastaviti da ostvaruje izuzetne rezultate i izgrađuje odnose i mostove saradnje u međunarodnoj zajednici“, istakao je Đurić.

Ovo je ujedno i prvi sastanak „tet-a-tet“ nekog zvaničnika Srbije sa predsednikom SAD Bajdenom od kada je on stupio na tu funkciju početkom 2021. godine.

Priliku za direktni razgovor sa Bajdenom do sada nije imao ni predsednik Srbije Aleksandar Vučić, barem ne od kada je Bajden izabran za predsednika, iako su se sastajali u drugom svojstvu.

Ali, kada se plati…?

Đurić je tokom svog boravka na dužnosti u SAD „žestoko“ lobirao za interese Srbije te je u više navrata pozivao kongresmene SAD da daju podršku Srbiji i vlastima ovde, a u diplomatskim krugovima govori se da se Đurić „pokazao bolje nego što je iko očekivao“.

Delio je Vučićeve pare, skrivene na mnogim računima, podmićivao, a para vrti gde burgija neće.

Američke službe ispituju razlog posete srpskog ambasadora Beloj kući.

Upućeni tvrde da je FBI-a utvrdila da je prijem Đurića realizovan uz pomoć Džordža Soroša, koji je naložio Bajdenu da primi Vučićevog kurira. A Vučićev kruir je u telesnoj bliskosti sa nemutiranim Džordžovim sinom Aleksandrom.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa predsednikom Bajdenom je razmenjivao pisma, a prvi čovek SAD je Vučića pozvao da učestvuje na Samitu za demokratiju koji je organizovala Bela kuća u novembru prošle godine, ali tek nakon što je Srbija bila „zbunjena“ jer poziv za ovaj događaj nije dobila zbog, kako su tada govorili pojedini analitičari „nedemokratskih tendencija“.

Đurić je u intervjuu za beogradsku Politiku rekao da je proteklih nedelja razgovarao s predstavnicima Stejt departmenta, Saveta za nacionalnu bezbednost i ljudima iz nove administracije i da je čuo ohrabrujuće poruke kada je reč o odnosu prema Vašingtonskom sporazumu, koje, prema njegovom mišljenju, znače da sve što je potpisano bude sprovedeno

Vašingtonski sporazum potpisali su u septembru 2020. godine tadašnji premijer Kosova Avdulah Hoti, danas poslanik Demokratskog saveza Skupštine Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u prisustvu bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Vučić nije imao nikakva ustavna ovlašćenja za bilo kakav potpis, niti je znao zašto je pozvan u Belu kuću. Vlada Srbije niti parlament nisu potvrdili ovaj sporazum.

Skupština Kosova nije podržala rezoluciju kojom se poziva Vlada Kosova da sprovede Vašingtonski sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa postignutog septembra 2020. u Beloj kući.

Sporazum, uz još neka pitanja, predviđa moratorijum na traženje članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, saglasnost Srbije da odustane od kampanje za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova, te priključenje Kosova inicijativi „Mini Šengen“, preimenovanoj pre nekoliko dana u „Otvoreni Balkan“ (Open Balkan).

Rezoluciju kojom se Vlada Kosova, premijera Aljbina Kurtija poziva da sprovede Vašingtonski sporazum i izradi plan njegovog sprovođenja, je predložio opozicioni Demokratski savez Kosova (DSK).

Poslanici vladajućeg pokreta Samoopredeljenje, čiji je lider Kurti, uzdržali su se od glasanja o rezoluciji, koju su podržala 24 poslanika, a 57 je bilo uzdržanih, izvestio je RSE.

Ko je ovlastio spodobu kao što je Marko Đurić, da pregovara o predaji Kosmeta?

U najnovijoj kombinatorici Vučić će povući Đurića iz Vašingtona i postaviti ga za predsednika SNS-a, možda i predsednika Skupštine Srbije, jer ako Vučić odluči da utekne, on bi vršio dužnost predsednika.

Obaveštajnu zajednicu interesuje da li će Vučić i njegov brat, u zamenu za brisanje sa crne liste, sav novac, oko 25 milijardi, pokloniti fondovima Džordža Soroša i Hantera Bajdena.

Kao što je raskrinkano poslovanje Hantera u Ukrajini, otvoriće se i spisi njegovog poslovanja sa Donom sa Balkana. Događaji vode u tom pravcu.

Izvor: Magazin Tabloid

Pročitajte

VUČIĆ KUPIO TAJNO STAN: Milioni evra potrošeni, POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE

Urednik

VUČIĆ OTIMA 680 HEKTARA OD BEOGRADA: Kada vidite s kim ulazi u posao BIĆETE BESNI, NAROD MORA OVO SPREČITI

Urednik

ŠARIĆ SARAĐIVAO SA SNS: Ovo je jasan dokaz, EVO ŠTA JE OTKRIVENO

Urednik