11.6 C
Belgrade
21. Marta 2023.
Politika

Dritan priznao da je Vučić poklonio kliniku njegovom bratu, A ONDA OBJASNIO KAKO UDRUŽIO MILU I NJEGA

Potpredsednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović potvrdio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio njegovom bratu kliniku u Beogradu. Abazović je istakao i da papa ima uticaj na politiku Crne Gore i podsetio da je dao „besu“ da će promeniti Crnu Goru – u intervjuu za Hrt.

Kako je Abazović rekao, njegov brat je vrhunski stručnjak iz genetike, a na pitanje HRT novinarke “toliko dobar da mu je srbijanski predsjednik poklonio kliniku?”, Abazović kaže:

– Toliko dobar da mu je on poklonio kliniku. Oni su tri ljekara koji otvaraju vanserijsku kliniku, neviđenu na ovim prostorima. Oni inače rade i u Hrvatskoj, na Malti, u Španiji, operišu po Istanbulu, obučavaju se u Japanu. Oni su ljudi koji znaju “know how”. Ali prosječnom biraču kojemu se obraćaju određene političke strukture u Crnoj Gori je taj svijet potpuno nejasan. Umjesto da budu ponosni na te ljude, oni ih žele uvući u političku kaljugu. I to je jedna tragedija koja inače svugdje ovdje postoji. Niti nam je bilo ko u životu nešto pomogao, meni hvala Bogu nikad ništa nije nedostajalo, zbog toga – ovako se ponašaju slobodni ljudi. Znate li ko može rušiti i graditi vladu? Samo slobodni ljudi. Znate ko ne može povlačiti političke poteze? Ucijenjeni ljudi.”, odgovorio je Abazović.

U nastavku razgovora Abazović govorio je o albanskom pojmu koji je iskoristio da prikaže svoje namere prema Crnoj Gori.

Besa, na albanskom zakletva, održavanje riječi. Rekli ste da ste dali besu, za što točno?

– Besu sam dao da ćemo promijeniti Crnu Goru i da ćemo se boriti protiv organiziranog kriminala i korupcije, da ćemo stvarati građansko društvo, da ćemo uložiti sve svoje napore da Crna Gora što prije postane članica EU. Da ćemo uložiti sve svoje atome snage da se Crna Gora pomiri i da od ove “dvije”, podijeljene Crne Gore, postane jedna funkcionalna bogata država. To je riječ koja je dana i koja se mora održati. Međutim, da bi se ona ostvarila u praksi, treba preskočiti brojne prepreke koje niti su male niti jednostavne. Ali dok god čvrsto stojimo na tom stanovištu, mislim da se možemo nadati uspjehu.

Kada je došla na red tema o temeljnom ugovoru, Dritan je iskomentarisao „Kao što sam bio kod rimskog Pape s velikim zadovoljstvom za mene, tako sam s velikim zadovoljstvom razgovarao i s patrijarhom Srpske pravoslavne crkve“, nakon čega je novinarka rekla: „Osim što rimski Papa nema uticaja na politiku Crne Gore“ kada ju je demantovao Abazović: „– Ima i rimski Papa uticaja. Možda taj uticaj nije toliko velik, ali svako ima uticaj. To je isto nekakva mistifikacija.“

Izvor: Srbin.info

Pročitajte

OVA ZEMLJA ZABRANILA VUČIĆU ULAZAK: Poručili da je hteo napraviti haos, VELIKI PROBLEM SA ZEMLJOM SA KOJOM GRANIČIMO

Urednik

Nebojša Stefanović obilazi odbore SNS koji su tražili njegovu smenu: Evo kakav udar sprema

Urednik

Novi biser Staše iz SNS: Vučić je sada moli da prestane, POGLEDAJTE KAKO SE SADA OBRUKALA

Urednik