4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

Dveri: Nebojša i Dijana, Zorana i Đuka – dva lica iste vlasti

Zorana Mihajlović, politički preletač koji nikada nije izašao na izbore pod svojim imenom i prezimenom, nema podršku ni u vladajućoj stranci kojoj trenutno pripada, a kamo li u narodu.

Ona se više ponaša kao agent stranog interesa u Srbiji nego kao državni službenik. Iza sebe kao rezultate svoga ministarskog rada ima uništen EPS i nezapamćen kriminal i korupciju u urbanizmu i saobraćaju. Nema sumnje da je njeni zapadni mentori vide i u novoj Vladi kao garanta njihovih interesa, a Vučićevo zadržavanje Zorane Mihajlović u Vladi bio bi samo još jedan u nizu ustupaka zapadnim centrima moći.

Sa druge strane, njen naizgled najveći protivnik u vladajućoj stranci, Vladimir Đukanović, služi isključivo za busanje u prazna patriotska prsa kada je to potrebno aktuelnoj vlasti. Uvek kada aktuelna vlast pretera u služenju interesima Zapada, aktivira se Đukanović i dobije angažman da glumi patriotu, rusofila ili nešto slično.

Istina, u vrhu SNS nije ostalo mnogo njih koji imaju veze sa istinskim patriotizmom jer je većina tu samo iz ličnih i koruptivnih interesa, pa nije lako naći nekoga ko bi pred patriotskom javnošću imao bilo kakav autoritet. Sam Đukanović je odavno prepoznat kao neko ko se pali i gasi po potrebi. Iako je više puta nagoveštavao da će se povući jer u vrhu SNS sedi mnogo lopova, ipak se odlučio da ostane da sedi zajedno sa njima. To najbolje govori o njemu.

Teško je reći šta je gore po Srbiju: služenje Zapadu ili patriotsko foliranje aktuelne vlasti. Zorana i Đuka su samo dva lica iste pogubne vlasti po srpske nacionalne i državne interese. Pokušaće verovatno ponovo da nastave ovu igru lažnih međusobnih sukoba unutar SNS-a koja ima za cilj samo da skrene pažnju sa pravih i aktuelnih društvenih tema.

Ovih dana gledamo i novu epizodu beskrajne serije međusobnih optužbi između dva nekadašnja veoma bliska saradnika takođe iz vrha SNS – Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović. Oni su donedavno bili nerazdvojan tandem u vrhu srpske policije, a sada se međusobno optužuju za povezanost sa kriminalnim krugovima. Nema dileme da su oboje u pravu i da su oboje, tj. zajednički u ime i za račun SNS bili povezani sa kriminalom. Međutim, iako o tome trube svi režimski mediji, Nebojša Stefanović je i dalje sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i ministar odbrane u tehničkoj Vladi, a Dijana Hrkalović na slobodi.

Nebojša Stefanović se i dalje često može videti u društvu predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića koga je, prema izjavama Dijane Hrkalović, nezakonito prisluškivao. Da li se to oni – svi zajedno – sprdaju i sa državom i sa nama, građanima Srbije? Da li je sve ovo onda samo jedan rijaliti šou koji treba da sakrije ogromnu inflaciju i poskupljenja, propast EPS-a i Republičkog geodetskog zavoda, predaju srpskog elektroenergetskog sistema na KiM lažnoj državi Kosovo, sav kriminal i korupciju u vrhu aktuelne vlasti i mnoge druge teme koje bole vlast?

Piše: Boško Obradović

Pročitajte

SRBIJU ČEKAJU NAJVEĆI PROTESTI: Srbija ustaje, EVO KADA KREĆU – NAROD RUŠI PLAN VLASTI I OPOZICIJE

Urednik

IVAN IVANOVIĆ OČITAO LEKCIJU VUČIĆU: Razbio ga kao nikad do sada, OVO JE URADIO TADIĆU PRED PAD

Urednik

VUČIĆEV RAT PROTIV GRAĐANA: Ovim potezom sve uništava, NAROD OVO NE MOŽE IZDRŽATI

Urednik