5.8 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Politika

Dveri: Vučić da dostavi Skupštini tekst francusko-nemačkog predloga Sporazuma

Predsednik Srbije je obmanuo javnost kada je izgovorio neistinu da su parlamentarne političke stranke odbile da učestvuju na konsultacijama na kojima bismo od njega dobili informacije o sadržini francusko-nemačkog predloga o KiM, kao i samih razgovora sa zapadnom petorkom.

Srpski pokret Dveri nije dobio nikakav zvaničan poziv za konsultacije, pa samim tim nismo mogli da to odbijemo. Mi smo apsolutno zainteresovani da čujemo šta se nalazi u tom famoznom francusko-nemačkom predlogu koji niko nije video, iako smo potpuno uvereni da je ključna stavka tog predloga obaveza Srbije da se ne protivi ulasku lažne države Kosovo u sve međunarodne organizacije, a pre svega UN. To je dovoljan osnov da se taj predlog odbije i da se dalje ne vode nikakvi pregovori na tu temu jer se radi o kršenju Ustava Srbije i Rezolucije 12 44 SB UN i direktnom ugrožavanju teritorijalnog suvereniteta i integriteta naše države. Koja država sveta bi pristala da o tome pregovara, a kamo li da tako nešto potpiše?

Zato pozivamo predsednika Republike da narodnim poslanicima pre vanredne sednice Narodne skupštine dostavi tekst ovog sporazuma. Ako postoje informacije koje nisu za javnost onda konsultacije treba održati u Skupštini pre ili u pauzi najavljenog skupštinskog zasedanja.

Pročitajte

Vučiću tokom popodneva stigli hitni zahtevi za sastanke sa ambasadorima Kvinte i Rusije- EVO ŠTA SU SAZNALI

Urednik

Najtužnija slika iz Praga: Vučić ostavljen i sam kao duh, dok svetski lideri veselo ćaskaju VIDEO

Urednik

ŠOK: Žena iz NVO postaje premijer, EVO KAKO SU SKLONILI SVE POLITIČARE IZ IGRE – OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

Urednik