7.7 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

EKSKLUZIVNO – SVI U ŠOKU: Vučić saopštava zašto neće biti kandidat, OVO JE NJEGOV KRAJ

Izborna kampanja za parlamentarne izbore zakazane za 3. april tek što je počela, pa su i stranke, znajući važnost bilborda, već ponosno istakle svoje kandidate na njima, uz uobičajene izborne slogane. Ono što upada u oči je da na SNS bilbordima upadljivo nema Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, ali ni ostalih istaknutih naprednjačkih jastrebova.

To je, svakako, posledica naprednjačke taktike koju je razradio sam Vučić, koji je svestan da je njegovo ime postalo veoma nepopulano, a o Ani Brnabić ne treba ni trošiti reči. Svako novo ispitivanje javnog mnjenja pokazuje sve veći procenat negativnih poena naprednjačkom ideru.

Zato se u prvi plan gura prva postava na izbornoj listi naprednjaka: Danica Grujučić, doktorka, Stojan Radenović, matematičar, Jelena Begović, stručnjak u oblasti genetike i molekularne biologije… Tu su i Lazar Ristovski, dr Marija Zdravković, prof. Žika Bujklić, stonoteniserka Borislava Perić Ranković, Jovan Kolundžija, Marko Kešelj, Jadranka Jovanović, borac sa Košara Ivan Antić.

Svesni svoje nepopularnosti i osuda u javnosti, Vučić i Brnabić su mudro rešili da se sklone, a teret borbe i medijske vidljivosti, prepustili su staroj-novoj naprednjačkoj postavi. Takođe, uklonjene su i sve ostale naprednjačke perjanice po kojima se SNS prepoznavala.

–  Što SNS ne stavi na neki bilbord ili plakat perjanice stranke Kebaru, Languru, Srbu Ledenicu, Rističevića, Orlića, Martinovića, Atlagića, Bakareca i ostale intelektualne i moralne gromade – upitao je Željko Veselinović, predsednik Udruženih sindikata Srbije “Sloga”.

Time izbegavaju odgovornost za svoju proteklu politiku, pa ce budući novopečeni poslanici morati da vade kestenje iz vatre golim rukama za račun svog gazde, te da se suočava sa osudama javnosti.

– Ko šta radi, kukavice podvaljuju kukavičja jaja. Kao ljudi ne znaju da se iz Kešelja, Danice i onog izlapelog profesora kriju Mali, Vesić i Br0b0. Baš kao pre par godina iza Aje Jung, Gurovića i Ćićićićića. Pa kad dela govore, što na bilbordima nisu Babić, Drobnjak, Grčić – pita se Rajko Malešević.

Tako će birači dobiti mačku u džaku, jer kako se do sada pokazalo, pogotovo na primeru gradonačelnika Beograda, umesto zvučnih i primamljivih imena, videćemo stare naprednjačke kadrovike. A time če Vučić i njegova medijska mašinrija uvek imati dežurnog krivca i nekoga u koga će moći da uperi prstom kada nešto Vučić zabrlja.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

ČEDA JOVANOVIĆ DOBIJA NAJVAŽNIJU FUNKCIJU U VLADI: Vučić ga sprema za ovo, ŠTA JE POZADINA

Urednik

UZ KAKVE GRIMASE: Vučić poručio da želi skočiti kroz prozor, POGLEDAJTE ŠTA JE JOŠ SKANDALOZNO REKAO

Urednik

GRIGORIJE OBJAVIO POLITIČKU PORUKU ZBOG KOJE JE VUČIĆ RAZBIO KABINET: Pogledajte šta je poručio

Urednik