7.4 C
Belgrade
24. Marta 2023.
Politika

EKSKLUZIVNO: zapljeni 423 kg kokaina na Tahitiju pakovanog sa slikama Vučića – EVO KO JE UHAPŠEN

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) učestvovala je u međunarodnoj akciji zapljene narkotika, u kojoj je zaplijenjeno skoro pola tone kokaina, koji je bio spakovan u paketima sa slikama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Portal PRESS došao je do informacija da je droga oduzeta na brodu koji je presretnut na ruti iz Južne Amerike ka Australiji, dana 21. septembra na Tahitiju, ostrvu u Francuskoj Polineziji.

Tada je na švedskom brodu, na ulazu u luku Papete na Tahitiju, zaplijenjeno više od 423 kilograma kokaina. To je na konferenciji za medije 23. septembra saopštio javni tužilac Francuske Polinezije Erve Leroj, a o čemu su pisali svjetski mediji.

Uhapšen je u septembru i kapetan i njegov mornar, oboje Šveđani. Tahiti je bila usputna stanica za jedrilicu koja je stigla iz Latinske Amerike.

– Ova jedrilica je krenula iz Paname i trebalo je da stigne do Australije – rekao je francuski tužilac.

Premijer Dritan Abazović saopštio je ranije danas, da bezbjednosni sektor nije ugrožen nedavnim smjenama u tajnoj službi.

“To je dio propagande, nema ugrožavanja nacionalne bezbjednosti. ANB nastavlja sa svojim akcijama. Bićete do kraja dana ili sjutra obaviješteni o jednoj akciji međunarodnog karaktera”, poručio je on tokom sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost.

Vršilac dužnosti direktora ANB-a Savo Kentera smijenjen je krajem prošle sedmice sa tog mjesta, na inicijativu Abazovića koji je rekao da nije zadovoljan njegovim radom.

Abazovićev partijski saborac Rade Milošević prethodno je javno Kenteru doveo u vezu sa švercom cigareta. U njegovu fotelju, ankon odluke Vlade, sjeo je Boris Milić, dugogodišnji visokopozicionirani službenik te institucije.

Saopšteno je da je Milić skoro trideset godina pokriva važne pozicije u sklopu bezbjednosnih institucija Crne Gore, a do 2022. godine bio je načelnika sektora u ANB za kontraobavještajnu zaštitu. Ubrzo nakon preuzimanja funkcije, Milić je smijenio funkcionere ANB-a Draga SpičanovićaMiloša VujisićaRadovana Ivanovića i Danila Grozdanića.

Izvor: Press.co.me

Pročitajte

OTKRIVENA VUČIĆEVA IMOVINA U EMIRATIMA: Milioni sakriveni, POGLEDAJTE VUČIĆEVU IMOVINU OD ZLATA

Urednik

ŠOK: Čovek iz Đilasove stranke na visokoj funkciji u novom sazivu, EVO ŠTA SU DOGOVORILI

Urednik

VUČIĆ ŠOKIRAO PRIČOM O BANKROTU SRBIJE: Srbija u šoku gleda njegov video, EVO ŠTA JE REKAO

Urednik