5.7 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

Erdogan pred Vučićem rekao da Srbiju i Kosovo deli granica VIDEO

Video pogledajte OVDE.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je danas, na konferenciji za medije u Palati Srbija, da je zadovoljan zbog sporazuma između Srbije i Kosova o prelasku granica samo sa ličnim kartama.

Govoreći o tenziji koja u prethodnom periodu pratila dijalog Beograda i Prištine, turski predsednik je rekao da zvanična Ankara podržava pregovore i da je veoma dobro što su se tenzije smirile. Tom prilikom, on je pred svojim srpskim kolegom, Aleksandrom Vučićem, ponovo stav Turske o nezavisnosti Kosova rekavši da je zadovoljan što su Srbija i Kosovo postigle sporazum o prelasku granica.

„Veoma smo zadovoljni da je postignut sporazum kad je reč o prelasku granica samo sa ličnim kartama između Srbije i Kosova. Što se tiče registrarskih tablica, nadam se da će se sporazum postići u najskorije vreme, kao i po drugim problematičnim pitanjima“, rekao je Erdogan.

Odgovarajući na pitanje ko je kriv za trenutnu krizu u Evropi i svetu, Erdogan je rekao da njegova država sledi politiku ravnoteže, ali da Zapad nema ispravnu politiku.

“Mi u Turskoj smo uvek pratili politiku ravnoteže između Rusije i Ukrajine. Mi ćemo to nastaviti da radimo i u narednom periodu. Ima nekoliko zemalja, na Zapadu, za koje smatramo da nemaju ispravan pristup. Postoji politika koja je zasnovana na podstrekivanju, a takvu politiku sledi Zapad. Nema pobednika u ovom ratu, samo veliki broj gubitnika. Ne deluje da će uskoro završiti rat između Rusije i Ukrajine. Mislim da ne bi trebalo potcenjivati Rusiju, koja je prestala da ispročuje prirodni gas. Cena je zbog toga povećana i sve pokušavaju načine da prežive zimu. Zašto neki o tome nisu razmišljali ranije, već sad proveravaju koliko im je zaliha ostalo”, rekao je Erdogan.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VULIN U SVETSKOM SKANDALU: Uhapsio ruskog političara, EVO KAKO ĆE SE ODRAZITI NA SRBIJU

Urednik

OVA OSOBA JE VEĆA ŠTETOČINA I OD VUČIĆA: Ona je najgora osoba na politčkoj sceni, ZBOG NJE HILJADE SRBA NEMAJU ŠTA JESTI

Urednik

DAČIĆ MOŽE ODRADITI KLJUČNI UDAR NA VUČIĆA PRED LAVROVIM: Evo zašto Dačić ima kod njih uticaj, OVO NIKO NIJE SMEO DA OBJAVI

Urednik