9.4 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

EVO KO JE NOVI PREMIJER SRBIJE: Vučić imenovao i odmah rekao da neće vladati celi mandat, EVO ŠTA SE DESILO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložio je danas aktuelnu premijerku Anu Brnabić za novog mandatara.

„Danas imamo dve veoma važne teme i jednu manje važnu temu. Najpre, u skladu sa Ustavom Republike Srbije, pošto sam saslušao mišljenje predstavnika izbornih lista, doneo sam odluku o predlogu kandidata, pre nego što pročitam koja je odluka, moram da kažem da je odluka bila komplikovana i složena i unutar najveće stranke u zemlji i sa koalicionim partnerima i da sva tri kandidata za predsednika vlade će biti izuzetno važni“, rekao je Vučić.

Vučić je predložio Anu Brnabić kao predsednicu Vlade .

„Ana neće biti četiri godine predsednik vlade, taj mandat neće trajati kraće. Doći će do premena u Vladi u 2024. godini, ali je veoma važno da ona ostane predsednik vlade da bismo mogli da nastavimo da radimo na rešavanju prebolema za jesen i zimu ove godine. Veoma je važno da to radi neko ko je iskusan i koga imam veliko poverenje. Miloš Vučević će biti veoma važan činilac u novoj vladi, biće potpredsednik vlade svakako. Što se tiče Ivice Dačića, moram da kažem da će on imati značajnu ulogu i funkciju u državnom aparatu. I to ukazuje poverenje koje imam u njih troje. Dačić, pored važnog ministarskog mesta, mesta potpredsednika Vlade Srbije imaće i funkciju koordinatora službi bezbednosti. To je ono što već sad mogu da vam otkrijem. I naravno, Siniša Mali, biće potpredsednik Vlade Srbije“, naglasio je on.

Vučić je rekao da je sve što je naveo deo dogovora, te da ne postoje svađe među naprednjacima.

“Mi smo za ovo vreme postali prijatelji, Miloš, Ana i Siniša”, naveo je on.

Šta znamo do sada

Na sednici Predsedništva SNS u sredu, nije doneta odluka o izboru novog mandatara, iako je to najavljivano uoči njenog održavanja.

Predsednik SNS Aleksandar Vučić u nekoliko navrata je istakao da su kandidati za mandatara dosadašnja premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević.

Brnabić, koja je na čelu predsednice Vlade Srbije od 2017. godine, ukoliko bude ponovo izabrana, dobiće treći put priliku da formira kabinet u Nemanjinoj 11. On, s druge strane, tvrdi da ne bi imala ništa protiv da je na funkciji nasledi njen partijski kolega, Miloš Vučević.

Pročitajte

PANIKA U SNS: Ako Vučić ovo uradi srušićemu se rejting, NAJAVIO OBRAĆANJE U KOME ĆE OVO SA

Urednik

Edin Đerlek novi ministar u Vladi Srbije

Urednik

Kako je puklo između Vučića i Šapića: Iza kulisa nove bitke za Beograd

Urednik