22.4 C
Belgrade
1. Oktobra 2022.
Politika

EVO ŠTA JE PLAN NOVIM IZBORIMA: Vučić napravio strašan plan, OVO SE MORA SPREČITI

Pokret Ekološki ustanak i koalicija Moramo ocenili su danas da bi ponavljanje beogradskih izbora dodatno urušilo veru građana u demokratiju i slobodan izbor, i da je „gaženje glasova građana nedopustivo“.

„Srpska napredna stranka (SNS) je nakon osam godina katastrofalnog upravljanja izgubila Beograd. Međutim, krađom glasova i birokratskom manipulacijom, protivno volji Beograđana, izgleda da su obezbedili još šest do osam meseci upravljanja gradom“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Prema njihovim rečima, SNS ponavljanjem izbora pokušava da „kupi vreme za totalnu rasprodaju Beograda, odnosno privatizaciju svakog profitabilnog javnog prostora, kao i peglanje papira i zaturanje tragova kriminalnih radnji“.

„Sledeći na redu za izgradnju čitavih divljih i hipertrofisanih naselja su: Makiško polje, bivši IMT u bloku 64, Nacionalni stadion, Marina Dorćol, sportski centar Gale Muškatirović (25. maj), Košutnjak, čitav kvart Manježa, novo naselje na Medakoviću, urbanizacija Ade Ciganlije, Beogradski sajam…“, piše u saopštenju.

Kako su naveli, plan je da se do decembra uđe u izgradnju tih projekata „za koje ne postoji nikakva studija izvodljivosti i potrebe“.

„Mi to nećemo dozvoliti i predstoji nam, na žalost, još jedna godina vaninstitucionalne borbe za očuvanje Beograda, a upozoravamo sve aktere na predviđene zatvorske kazne“, istakli su iz Ekološkog ustanka.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

ŠOKANTNE INFORMACIJE: Počeo sukob u Vučićevom kartelu, EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik

OTKAZAO VUČIĆU POSLUŠNOST: Bivši savetnik direktora BIA uhapšen, tukao naprednjaka

Urednik

UDARNA VEST: Vučić se povlači iz politike?

Urednik