6.5 C
Belgrade
4. Decembra 2022.
Politika

Evo šta je Vučić zaista radio u Monaku: Milijarde prebačene, EVO ŠTA JE SPREMIO – JEDAN PLAN ZA SPAS MU PROPAO

Još 1858. Monako je postavio kamen temeljac i obrazac za poreski raj. Od onda pa do danas, Kneževina Monako, iako druga najmanja država na svetu, postala je vodeća evropska i svetska ofšor destinacija za crna ulaganja, finansijske utaje i novčane malverzacije svih vrsta i oblika.

Dok u Donjecku i Lugansku kreće rat, Aleksandar Vučić nam iz Kneževine Monako poručuje da smo previše rusofili i da nas radi toga očekuju teški dani. Da bi nam teške dane olakšao, sa princom Albertom drugim, potpisao je „Okvirni sporazum o saradnji između Kneževine Monako i Republike Srbije“. Brižno!

Ali ima jedna mala začkoljica – oktobra 2020. Srbija i Kneževina Monako, uz prisustvo Vučića i Alberta, već su potpisali „Sporazum o saradnji između Privredne komore Srbije i Privredne komore Monaka“, pa se postavlja logično pitanje – otkud sada „Okvirni sporazum“, kad već postoji „Sporazum o saradnji“?

Nedavno su režimski mediji na naslovnim stranama objavili udarnu vest da je „Ambasador Srbije u Australiji stupio u kontakt sa tamošnjim vlastima i zahtevao hitno puštanje Novaka Đokovića“. Ispostavilo se da Srbija nema ambasadora u Australiji, pa se blamaža završila tako što je Aleksandar Vučić ovih dana primio Novaka, a ovaj mu se silno zahvalio na svemu. Tako otprilike glasi zvanična verzija, a javnost je ostala uskraćena za pravu svrhu sastanka koji je usledio previše dockan i previše čudno da bi bio vezan za zahvalnost – ni na čemu.

Javnosti je dostupan podatak da Novak poseduje imovinu u Monaku. I treba, zaslužio je! Po zakonima ofšor i poreskog raja, u banke Monaka mora se položiti depozit od najmanje pola miliona evra, da bi se dobila „entry level“ privremena dozvola boravka i krenulo u dalje poslovanje i kupovinu imovine. Svetski mediji izveštavaju da je princ Albert poznati plejboj i euro multimilijarder, a bogatstvo je stekao tako što uzima procenat od onih koji bi da se okoriste uslugama poreskog raja, naravno na milijarderskom nivou, jer sa milionerima rade lokalne banke. Kod Alberta se u goste ne svraća na kafu, ni zbog godišnje trgovinske razmene od 413.000 evra, već isključivo da bi se utanačile muljaže u milijardama, evra.

SNS poverenica za naselje Braće Jerković i nesuđena sekretarica u neotvorenoj ambasadi Srbije na Tajlandu, kaže da je kombinacija sa novcem i bežanijom u Tajland propala onog trenutka kada je preminuo glavni izvođač radova, Milenko Kašanin. Tu je bio i jedan raskorak kada je Vučić pružio politički azil i srpsko državljanstvo Jingluk Šinavatri, bivšoj premijerki Tajlanda, koja je u svojoj zemlji osuđena na pet godina zatvora zbog korupcije. Zato se izgleda prešlo na plan B.

Kako na zvaničnoj prezentaciji Kneževine Monako stoji, najviše odlikovanje, orden Velikog krsta reda Svetog Šarla, dodeljuje se samo za „zasluge i usluge državi i princu“.

Možemo samo da zamislimo sa koliko nula se pišu zasluge i usluge Monaku i princu od Monaka! Ili po naški – ja tebi veliki krst, ti meni još veći čip.

Kako stoje stvari u Beogradu, liči da je Vučićeva ekskurzija do Monaka, najverovatnie Er Pinkom, izazvana panikom koju seje KRIK pri otkrivanju tajnih računa domaćih kumova i kumčadi, a koja će se na kraju preliti u glasačke kutije. Toliko su se nakrali da to više ne može da se sakrije. Ojadili su Srbiju!

Vratićete pokradeno, a krstove sačuvajte Porfiriju za spot!

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

NOVINARKA RASTURILA VUČIĆA: Potez naprednjaka je nešto najjadnije, EVO KAKVU MU JE LEKCIJU OČITALA

Urednik

OVO MEDIJI NISU SMELI OBJAVITI: Ovaj političar juče napao Vučića, DONEO LUSTER I PORUČIO MU DA URADI ONO ŠTO JE OBEĆAO

Urednik

OVO JE VUČIĆ POKUŠAO SAKRITI AFEROM NEŠA-HRKALOVIĆ: Izveo najveću izdaju u istoriji Srbiji

Urednik