4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Društvo

EVO ZAŠTO JE CVIJAN UBIJEN, SVE SE SAZNALO: Vučić i 150 milijardi evra!

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić izneo je nove, šokantne podatke o korupciji i kriminalnim radnjama vlasti u Srbiji i Hrvatskoj i nove detalje iz papira Vladimira Cvijana. – Završavam istraživanje o Cvijanu. Vladimir Cvijan znao je za tajne pregovore i aranžmane Vučića i Todorića u kojima je sudjelovao Bruno Đuran (prim. Srbin info. – uskoro bi trebalo da preuzme BIA). Đuran je više puta kao Vučićev osobni izaslanik dolazio u sjedište Agrokora na sastanke s Todorićem.

Cvijan je znao za aranžmane s naftom, otpadnom hranom i opasnim otpadima na Balkanu. Odnosno znao je koliko je hrvatska mafija platila da u Srbiju odvozi opasni otpad iz Europe. Na tome nisu samo Pripuzovi postali milijarderi. A taj posao u Srbiji bio bi nemoguć bez Vučića.

Nafta, koja bi inače bila pod embargom u Srbiju ulazi kao ruska. U Srbiji se deklarira kao NIS-ova nafta. Potom ju general Čermak s lažnim deklaracijama uvozi kao od švicarske firme u Hrvatsku. I onda s lažnim deklaracijama kao „Croduksova“ nafta ide u EU.

Preko Vanje Špiljka (unuk Mike Špiljka) kontrolira se crno tržište nafte na Balkanu. Nafta pod embargom i iz zabranjenih tržišta preko Rusije dolazi u Srbiju, a potom se lažnim deklaracijama hrvatske carine švercuje preko Hrvatske za EU i treće zemlje. Sve ide preko šesnaest ofšor firmi.

Cijeli aranžman Agrokora i Sberbank odrađen je preko Beograda. Preko Vučićevog igrača Brune Đurana. Đuran je s Todorićem dogovarao kombinaciju sa Sberbank. Vučić je i u tome pokupio proviziju. A Đuran je imao pozamašan dosje o Todorićima.

Nastavio sam slijediti trag novca nakon Afere Hypo. U tome mi je pomagao i Cvijan. Svugdje gdje vode tragovi Zagreb i Beograd su zajedno – Južna Afrika, Finska, Rusija, Dubai, Cipar, Malta, a tu su i Slovačka i Velika Britanija. Cvijan je bio nezgodan svjedok traga od 150 milijardi evra!

Kad sam prije 10 god pisao da je „ruska“ Sberbank na Balkanu paravan za opljačkane milijarde, svi su me napali. Danas eto većinski vlasnik „ruske“ Sberbank u Hrvatskoj Miodrag Kostić. Sve sa tajnih računa u Hypo Grupi sakrili su preko Sberbank dalje …

Promjene u Sberbank znače daljnje sakrivanje tragova milijardi pohranjenih na tajnim računima. Milijardi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Plenković i Vučić u tome su partneri. Kao što su na tajnim računima partneri bili Tuđman i Milošević.

I Vučić i Plenković tu su da osiguraju kontinuitet kalašnjikov-ekonomije iz ratnih 90ih. Tuđmanov i Miloševićev potrčko tu su da sakriju trag krvavog ratnog plijena.

Cvijan je znao tajnu dogovora s Karićima. Karić je morao osigurati aranžman s Rusima o skrivanju balkanskih milijardi. Zauzvrat su mu skinute optužnice. Zbog tih je dogovora Cvijan dolazio i u Zagreb. Bio je nezgodan svjedok dogovora Zg i Bg oko tajnih računa u Rusiji i Dubaiju.

Na vlasti u zemljama bivše Jugoslavije ono je čemu smo nekad tepali – bagra. Bagra na vlasti zna samo krasti. Ovdje su nacionalizimi i vjerske pizdarije samo kulisa iza koje bagra provodi svoje interese. Pune oči zastava i grbova, džepovi prazni.

A i ovo s masovnim iseljavanjima ide bagri na ruku. Pametni će da odu. Da se maknu od bagre. A ostatak će opet da se pobije kad bagra zamaše zastavama za start krvave trke – zaključio je Domagoj Margetić.

Izvor: Srbin.info

Pročitajte

HAOS NA PROTESTU U BEOGRADU: Jake policijske snage morale intervenisati, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik

BEOGRAD SUTRA ČEKA HAOS: Ovo će napraviti blokade, NE PLANIRAJTE NIŠTA – ZBOG OVOGA ĆE SVE STATI

Urednik

POLJOPRIVREDNICI ŠOKIRALI: Otkrili informacije koje vlast pokušava sakriti, STANJE JE STRAŠNO – EVO ŠTA NAS ČEKA

Urednik