17.7 C
Belgrade
1. Oktobra 2022.
Politika

EVROPSKI PARLAMENT UNIŠTIO VUČIĆA: Evo šta su objavili, ON SE POKUŠAO PRAVDATI-SADA JE SVE JASNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom večerašnjeg obraćanja iz Njujorka osvrnuo se i na non-pejper o dijalogu Beograda i Prištine i odgovor Brisela koji je negirao da je to pismo autentično i da ne dolazi od tima koji se bavi dijalogom. Vučić je naveo kako je on onda “očigledno čitao nepostojeći papir”.

Portparol Evropske komisije Petro Stano rekao je ranije danas za Prishtina Insight da EU nije videla bilo kakav non-pejper, demantujući autentičnost tog dokumenta objavljenom na jednom kosovskom portalu.

Vučić je u odgovoru na ovo naveo da je onda on očigledno „čitao nepostojeći papir“.

„Jesam ja lud? Okej, ja sam lud. Čitao sam nepostojeći papir, a za njega me pitali još neki sagovornici“, rekao je Vučić.

Srpski predsednik je podsetio da je on odbio da primi taj papir, te da on nema nikakve veze sa objavljivanjem ovog dokumenta u medijima.

„Nisam hteo da primim papir, pošto ako bi se pojavio u javnosti oni bi rekli da sam ja kriv. E ovako to ne mogu da urade“, poručio je predsednik Srbije.

Inače, Brisel je negirao da je non-pejper pismo objavljeno na jednom kosovskom onlajn portalu autentično.

„Mi obično ne komentarišemo medije koji objavljuju navodne dokumente EU, ne komentarišemo ni autentičnost ni suštinu, ali u ovom slučaju, ono što je objavljeno nije tačno, nikada ranije nismo videli takav papir i ne dolazi od tima EU koji se bavi dijalogom“, rekao je Peter Stano, portparol za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Evropske unije, za Prishtina Insight putem e-pošte.

U članku objavljenom u subotu se navodi da taj non-pajper prati umešanost francuskog predsednika Makrona i nemačkog kancelara Šolca u proces dijaloga sa Srbijom, piše Prishtina Insight.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

KAKVA TUČA NA SASTANKU SNS: Uvrede se nisu birale, OVO MORATE VIDETI

Urednik

SLAVNI SPORTISTA PONIZIO VUČIĆA: Rekao ključnu stvar, EVO KAKO JE VUČIĆ ISPAO JADNA KUKAVICA

Urednik

EVROPSKI PARLAMENT ŠOKIRAO PORUKOM ZA SRBIJU: Evo šta su nam naredili, DA LI SE SADA MOŽEMO ODBRANITI?

Urednik