9.6 C
Belgrade
27. Marta 2023.
Politika

FRANCUSKE NOVINE OBJAVILE VEZE VUČIĆA I MILA S KRIMINALOM: Otkrili informcije koje ih ruše s vlasti

Ugledni francuski dnevni list „Le Monde“ objavio je danas tekst pod naslovom „Organizovani kriminal u srcu državnog sistema“. U tekstu se govori o tome kako su srpske i crnogorske kriminalne grupe učestvovale u trgovini droge poreklom iz Južne Amerike koja se dopremala do čitave Evrope, a sve u sprezi sa zvaničnim vlastima.

Posebno se ističe brutalnost njihovih međusobnih sukoba, koji su počeli 2014. godine, a intenzivirani 2016. nakon ubistva Aleksandra Stankovića (Saleta Mutavog), kako se navodi.

U tekstu se posebno naglašava uloga braće srpskog i crnogorskog predsednika, Andreja Vu Beogradu i Aca Đukanovića u Podgorici.

Citiran je i evropski diplomata koji kaže da su se „u ime geopolitike, zatvarale oči pred inkriminišućim aktivnostima Srbije i Crne Gore“. Navodi se da da su srpske i crnogorske vlasti favorizovale „kavački klan“, čiji su članovi „održavali bliske veze sa huliganima povezanim sa Vučićem“.

Navodi se i da je grupa „Janičari“, kasnije preimenovana u „Principe“, konstantno jačala od dolaska Vučića na vlast, kao i da su bili angažovani tokom ceremonije njegove inauguracije Vučića, a da je predsednikov sin Danilo redovno viđan u društvu ovih huligana.

U tekstu koji objavljen na nekoliko strana se i objašnjava se da je vezu države i ove huliganske grupe održavala Dijana Hrkalović, koju je kako piše „Le Monde“, Vučić postavio na mesto državnog sekretara MUP-a.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

CENZURA: Jovana Joksimović prekinula emisiju i rekla da će gosta izbaciti napolje zato što je rekao protiv Vučića

Urednik

VUČIĆEV SARADNIK SNIMIO PRETEĆU PORUKU: Ovo nam vodi državu i OVO SU POLITIČARI

Urednik

VUČIĆ MENJA ZAKON: Sam sebi napravio problem, EVO KAKO POKUŠAVA SADA NAPRAVITI HAOS U SKUPŠTINI

Urednik