21.9 C
Belgrade
24. Marta 2023.
Politika

GLAVNI NEMAČKI MEDIJI UDARILI NA VUČIĆA: Evo šta traže od njega, OVO GA MOŽE SKUPO KOŠTATI

Špigel i ostali mediji u Nemačkoj pišu danas o mogućnosti da se državljanima Srbije opet uvedu vize. Tako zamenik šefa poslaničkog kluba Slobodarske partije Nemačke (FDP) Konstantin Kule zatražio je zamrzavanje pristupnih pregovora Evropske unije sa Srbijom, zbog bezviznog režima Srbije prema državama iz kojih trenutno u Evropu dolazi veliki broj neregularnih migranata, sa ciljem destabilizacije Evrope, kao i zbog blizine srpskih vlasti sa Moskvom.

Kule je oštro kritikovao srpsko rukovodstvo, rekavši da je politika Srbije koja omogućava građanima izvan EU da bez viza uđu u zemlju i potom ih “preusmeri” u druge evropske države, kriva što trenutno sve više ljudi traži humanitarnu zaštitu u Uniji.

On je za Špigel kazao da srpska vlada time izaziva ljudsku patnju i ima za cilj destabilizaciju Evrope. Špigel piše da Srbija trenutno propušta u EU brojne izbeglice koje su u Srbiju ušle bez vize iz zemalja kao što su Indija, Tunis ili Burundi.

Kao posledicu toga, Kule je zatražio zamrzavanje pristupnih pregovora, ukazujući i na blizinu srpskih vlasti sa Moskvom. Kule tvrdi da se srpska vlada usaglašava sa ruskom, koja u Srbiji ima, kako kaže, “vernog saveznika u Evropi”.

– Država koja rusku agresiju na jednu drugu zemlju opravdava i brani, ne sme postati članica EU – rekao je Kule.

I drugi glavni mediji u Nemačkoj najavljuju mogućnost da se državljanima Srbije opet uvedu vize.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

NEMAČKI MEDIJI UDARILI NA VUČIĆA: Evo šta mu ne mogu oprostiti, DA LI MU ZBOG OVOGA SLEDI PAD

Urednik

NEMAČKI MEDIJI UDARILI NA VUČIĆA: Ovo su uradili Tadiću pred pad, EVO ŠTA SU MU PORUČILI

Urednik

Zastrašivanje u Aranđelovcu: Aktivistkinju ošamario SNS batinaš (VIDEO)

Urednik