5.4 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

GOVOR U SKUPŠTINI UZDRMAO SRBIJU: Ministar optužen da diluje drogu, A PROTIV DRUGOG JOŠ TEŽA STVAR – EVO O KOME JE REČ

Poslanik iz redova koalicije “Zajedno-Moramo”, Đorđe Miketić, rekao je, na današnjoj posebnoj sednici posvećenoj Kosovu i Metohiji u Skupštini Srbije, da mu je drago što predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da realna politika ne može da počiva na mitovima i fantazmagorijama.

„Moramo se okrenuti realnoj politici, ali moramo da kažemo i nekoliko stvari. Najgore štetočine su se zavili u srpsku trobojku i prodaju se za patriote, dok je iza scene u toku sveopšta pljačka Srbije. Svako ko kaže nešto protiv njih biva prokazan kao izdajnik ili strani plaćenik od medija, ali premijerke, ministara i drugih predstavnika vlasti“, rekao je Miketić.

On smatra da je neophodan novi patriotizam koji će povratiti veru u institucije i zajednicu koja je poljuljana.

„Novi patriotizam je onaj koji podstiče zajednički život i rad, gde zajedno Srbi i Albanci rade i zarađuju i gde život teče. Mi moramo početi da živimo zajedno“, rekao je Miketić.

On dodaje da je u Srbiji na delo poltronizam, a ne patriotizam.

„Mi imamo dilera koji je na mestu prvog policajca, doktora Smrt koji odlučuje o zdravlju građana, roštiljdžiju koji od blata pravi struju, gradonačelnika koji podržava divlju gradnju, plaćene huligane koji zavode red na ulicama i protestima“, rekao je Miketić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

DAČIĆ RAZBIJA VUČIĆEVU STRANKU: Dobio naređenje iz Moskve, EVO KOGA PREUZIMA SVE IZ SNS I S KIM PRAVI VLAST

Urednik

VUČIĆ ŠOKIRAO NOVIM OBRAĆANJEM JAVNOSTI: Srbija u šoku gleda šta priča, EVO KOGA JE OKRIVIO ZA KATASTROFU

Urednik

ŠOKATNO: Pogledajte koga Vučić postavlja za ministra- OVO ĆE BITI NAJGORA VLADA, OVO JE NAJGORI POLITIČAR

Urednik