9.4 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Srbija

GRČIĆ NAKON ŠTO JE UNIŠTIO EPS DOBIO NAJVAŽNIJE MESTO U SRBIJI: Vučić ga postavio na ovo mesto, NAROD BESAN

Ovo se zaista dešava: Jedva svršeni srednjoškolac, s namontiranom fakultetskom diplomom, pečenjar iz Obrenovca, angažovan je u opštini da bi, između ostalog, vodio računa o obrazovanju! Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković zaposlio je Milorada Grčića, bivšeg direktora EPS-a, i dao mu funkciju pomoćnika.

To što je u politici sve, ali baš sve moguće, slikovito su nam objasnili Čučko i Grčić. Upravo je predsednik Opštine Obrenovac javno iznosio sramotnu biografiju tadašnjeg direktora EPS i vojnika vladajuće SNS partije, da bi mu sada dao posao u kom je glavni za poslove sa najosetljivijom grupom?!

Mićo Grčić, rođen 1970. godine, on koji je jedva završio srednju školu, treba da odlučuje o obrazovanju i dečjoj zaštiti?! Kakav je tek u oblasti ekonomskog razvoja pokazao je u EPS-u, koji je odveo u propast. Tek koliko o urbanizmu zna, ne smemo ni da pomislimo – kako bi on moćno planirao prostor ili štancao investitorske dozvole…

Ali vratimo se u ne tako davnu prošlost. Nekada vlasnik kafića i pečenjare “Fantazija” u Obrenovcu, nekadašnji direktor RB “Kolubara” i direktor EPS-a, od Nove godine seo je već u treću fotelju.

Nakon otkaza u EPS-u i raspada sistema, ostao je u preduzeću i bio je na čelu Kancelarije za saradnju sa lokalnim samoupravama, da bi nedavno zvanično otišao. A gde, nego u svoju opštinu, kod čoveka koji ga nazivao “Strašilom iz pečenjare”, o čemu postoji i video dokaz.

– I toliko vas volim, da kada bih morao da biram da sa vama umrem, ili da živim sa strašilima iz pečenjare, biram da umrem. Ja politiku shvatam kao mogućnost da pomognem drugima, a ne sebi. Ja politiku shvatam na taj način da mi imamo radosne i nasmejane ljude, džaba mi što sam predsednik tužnom narodu. Ne treba mi to. I kada kaže Grčić da sam ja lažni predsednik, o tome ćete odlučiti vi, a ne on. Tužna je naša sudbina što je on zaista direktor i što on odlučuje o tome kako će najveći srpski gigant da radi. Mi smo bili protiv njega lično i 2004. godine, kada je otimao i krao odbornike – govorio je Čučković o svom novom pomoćniku, dok je još uvek bio član G17 plus.

A kako su i Čučko i Grčić u istoj partiji, i rivalstvo se pretvorilo u ljubav i potrebu, pa će sad zajedno živeti naprednjački san.

No, krenimo o Grčićevom putašestviju redom, posebno je zanimljiv deo o školovanju pečenjara. Ono što ga sa svojim stranačkim kolegama iz SNS-a spaja, pored toga što je odbornik u Skupštini opštine Obrenovac i što je u karijeri napredovao vrtoglavom brzinom, jeste i njegovo obrazovanje, koje kako je svojevremeno naveo “nije sporno”.

Fakultet koji je 1990. upisao na Beogradskom univerzitetu, zanemario je, kako je sam rekao “zbog rata i sankcija”, te se konačno ispisao 2005. Tada je, tvrdi on, upisao Fabus – Fakultet za uslužni menadžment na Univerzitetu “Educons” u Sremskoj Kamenici, ali njegov diplomski rad mediji nisu videli. Od tada je Grčić poznat kao “ekonomski stručnjak”, te ga je možda baš ovo zvanje preporučilo za buduće poslove.

Setimo se da je tokom izbora 2008, Grčić predvodio lokalno obrenovačko udruženje građana “Snaga Obrenovca” i u tom periodu bio je koalicioni partner Demokratske stranke.

Međutim, tokom 2010, njegovo udruženje istupa iz koalicije sa DS-om i spaja se sa odborom Srpske napredne stranke, nakon čega je Grčić postavljen na čelo stranačkog odbora. Od tog momenta počinje njegov karijerni uspon i naprednjaci ga postavljaju za vršioca dužnosti direktora RB “Kolubara” 2012.

Na toj funkciji bio je do decembra 2015, kada je postao direktor kancelarije za društveno-odgovorno poslovanje u Elektroprivredi Srbije. Zatim ga Vlada Srbije postavlja 15. marta 2016. za vršioca dužnosti direktora EPS-a, do završetka konkursa za izbor direktora tog preduzeća.

Posle nekoliko havarija u EPS-u podneo je ostavku na funkciju 12. januara 2022, a dva dana kasnije Vlada Srbije ga je i zvanično razrešila dužnosti v. d. direktora Elektroprivrede Srbije.

I najbolje za kraj. Milorad Grčić je nosilac najvišeg odlikovanja Srpske pravoslavne crkve kojim se odlikuju duhovna i svetovna lica za naročite zasluge za SPC. On je delom zaslužan za obnovu hrama Svete Petke u selu Petka kod Lazarevca.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

NAROD ĆE BITI NA IVICI GLADI: Ovo su nove promene, VUČIĆ OVIM POTEZOM MNOGE ĆE OSTAVITI BEZ HLEBA

Urednik

OVO NEĆETE VIDETI NA PINKU I RTS: Seljaci napravili pobunu, BLOKIRALI PUT I ONI MOGU POBEDITI VUČIĆA

Urednik

ŠOKANTNO: Vučiću nije dobro – EKSKLUZIVNE INFORMACIJE

Urednik