4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

HAOS NA PONOVLJENIM IZBORIMA: Kada su shvatili da im ne idu rezultati u prilog, SNS NAPRAVIO STRAŠNU STVAR

Na biračkom mestu broj 32 u Velikoj Plani, na kom su građani glasali na ponovljenim izborima, dogodio se incident tokom kojeg je verbalno napadnuta članica proširenog sastava biračkog odbora Olivera Vidić (Dveri) od strane članova proširenog sastava SNS-a i SPS-a nakon što je utvrdila nedostatak pet biračkih listića.

Olivera Vidić je najavila da će uložiti prigovor u odnosu na zatečeno stanje, što je od strane predsednika biračkog prihvaćeno uz negodovanje i najavu da joj neće dozvoliti izjašnjavanje, kao što nisu dozvolili prigovore na glasanju 3. aprila, odnosno da će u najavi biti odbijeno, navodi se u saopštenju koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije.

– Nakon toga usledili su verbalni napadi kroz kontekst ličnih uvreda i molbi da napusti biračko mesto. Policija je tokom trajanja incidenta obaveštena, međutim, nije se pojavila. Zbog tenzije Olivera je naknadno u policijskoj stanici dala izjavu. Članovi biračkog odbora u proširenom sastavu jednoglasni su u mišljenju da glasanje na ovom biračkom mestu nije regularno i u odnosu na to na tražiće ponovno poništenje glasanja na ovom biračkom mestu – navodi se u saopštenju.

O ovom događaju oglasio se i predsednik Inicijativnog odbora Stranke slobode i pravde Zoran Radojković, koji je izjavio da su današnji ponovoljeni izbori ilustracija demokratije Srpske napredne stranke i pokazatelj u kakvim okolnostima žive njegovi sugrađani u Velikoj Plani.

Stav o ovom incidentu izneo je i predsednik OO DSS-a Vladan Matić, koji je rekao da je pomenuta članica doživela velike neprijatnosti i da je ovo manirizam Srpske napredne stranke.

Matić je naglasio da se problem u malverzacijama sa listićima bio uzrok obaranja izbora na ovom biračkom mestu tokom izbora 3. aprila.

Izvor: Direktno.rs

 

Pročitajte

VUČIĆU JE DOŠAO KRAJ: Iz EU mu stigla jasna poruka, EVO ŠTA NIJE SMEO URADITI

Urednik

NOVO LICE U VLADI: Nikada se nije bavila politikom, ONA JE NAJVEĆE IZNENAĐENJE

Urednik

SKUPŠTINA SRBIJE POKUŠAĆE UVESTI SANKCIJE RUSIJI: Evo kakav je plan, OVO JE VUČIĆ POTEZ

Urednik