27.4 C
Belgrade
15. Augusta 2022.
Srbija

HAOS SE SELI U BEOGRAD: Veliki protest zakan, VUČIĆU NIJE DOBRO – EVO ŠTA SE SPREMA

Nakon zastoja u pregovorima između predstavnika radnika Fijata i Vlade Srbije, članovi sindikata ove firme i drugi radnici odlučili su da sutra blokiraju Beograd.

Kako za portal Nova.rs tvrdi član Pregovaračkog tima radnika Fijata Igor Anđić, iz Vlade im je poručeno da neće pregovarati dokle god radnici blokiraju i protestuju.

„Zašto danas nisu danas izašli sa ponudom da se reši ovo pitanje? Navodno, čekali su nas u Vladi da pregovaramo, a mi znamo kako su nas čekali. Ništa nam nisu ispunili od onog što smo tražili, zbog čega ćemo mi krenuti sutra ka Beogradu“, ističe za Anđić i dodaje:

„Mi ćemo ujutru imati spremnih 10 autobusa koji će krenuti ka glavnom gradu. Izvinjavamo se Beograđanima zbog toga što ćemo sutra zaustaviti grad, ali moraju da razumeju da to nije naša namera, već je to sve učinila Vlada koja ne želi da nas čuje. Moramo da izađemo na ulice, ovo je jedini put. Muka nas je naterala na ovaj čin“, podvlači on.

Upitan koje će se lokacije blokirati, on odgovara da to još uvek ne sme da kaže, te da je moguće da će policija onemogućiti da dođu do grada.

„Ako nas zaustave na autoputu, blokiraćemo i njega. Tamo gde nas zaustave, tamo ćemo izaći i tu kreće blokada“, zaključuje Anđić.

Istovremeno, premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su radnici Fijata u Kragujevcu odlučili da izađu na ulicu i organizuju proteste umesto da nastave pregovore sa Vladom i poručila im da uvek mogu da joj se obrate za nastavak razgovora, ali ne preko medija.

Izvor: Danas

Pročitajte

SRAMAN NAPAD VUČIĆA NA RUSIJU: Putina izvređao kao niko do sad, SADA MU SLEDI OSVETA

Urednik

VUČIĆ DOBIO PO UŠIMA SA ZAPADA: Pokušao postaviti ovog čoveka za ministra, DOBIO NAREĐENJE DA NE SME

Urednik

HRKALOVIĆKA NAPRAVILA HAOS NA SUDU: Pokazala je zašto Vučić drhti od nje, KAKVA JE OVO DEMONSTRACIJA MOĆI

Urednik