28.4 C
Belgrade
26. Juna 2022.
Društvo

Hitno hapšenje Stefanovića i Hrkalovićke?

Kada sam pre tri godine kao narodni poslanik održao seriju konferencija za medije u Narodnoj skupštini i potom objavio knjigu na temu KRIMINALNI KRUGOVI – BELA KNjIGA O KRIMINALU I KORUPCIJI U VRHU MUP-A SRBIJE I AKTUELNE VLASTI SNS, svi režimski mediji su ćutali i nisu smeli da prenesu ni reč.

Svi glavni akteri mojih istraživanja bili su u tom trenutku visokopozicionirani i nedodirljivi funkcioneri SNS-a i MUP-a. Danas se većina režimskih medija utrkuje da o tome piše i vesti na temu kriminalnih aktivnosti vrhuške SNS stavlja na naslovne strane. Razlog za to može biti dvojak: ili je u toku obračun između klanova unutar SNS ili sve ovo služi da bi se skrenula pažnja sa predaje elektroenergetskog sektora Srbije na KiM lažnoj državi Kosovo, kolapsa EPS-a, ogromne inflacije, brojnih problema domaće poljoprivrede ili drugih problema sa kojima se suočavamo kao građani i društvo.

Sve što su Nebojša Stefanović, sa jedne strane, i Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović, sa druge strane istog partijskog vrha SNS, rekli jedno o drugom ovih dana može se sa velikim poverenjem smatrati kao tačno. Svi oni, očekivano, optužuju drugu stranu za kriminal, a prećutkuju ono što su oni dugo radili i to zajedno i u istom timu sa drugom stranom koju sada optužuju. Na taj način žele da izbegnu sopstvenu krivičnu i političku odgovornost, prebacujući sve na one druge sa kojima su zajedno radili sve vreme.

Prvi korak tužilaštva mora biti nalog za privođenje Nebojše Stefanovića, Vladimira Đukanovića i Dijane Hrkalović i njihovo zadržavanje u dužem pritvoru kako ne bi uticali na druge svedoke. A onda bi trebalo da uslede informativni razgovori i privođenja brojnih drugih aktera iz moje knjige koji su bili deo aktivnosti ove donedavno zajedničke kriminalne grupe u vrhu SNS, počevši od bivšeg direktora policije Vladimira Rebića pa dalje.

Ako do toga ne dođe ili ako do toga dođe a svi oni nakon toga ne budu odgovarali pred zakonom, to će biti najbolji dokaz da je sva medijska fama ovih dana iskorištena samo za unutrašnje obračune u SNS pred formiranje nove Vlade i paralelno skretanje pažnje javnosti sa gorućih tema i to po ko zna koji put na isti medijski način. Međutim, sve ovo ipak donosi dobrobit za javnost koja sada iz režimskih medija saznaje koliko je visok stepen kriminala i korupcije u vrhu države, kao i neku vrstu moralne satisfakcije za sve nas koji smo o ovome govorili godinama unazad i zbog toga kao lideri opozicije bili na najgori mogući način medijski klevetani i proganjani.

Piše: Boško Obradović, predsednik Dveri

Pročitajte

ŠOK: Ubijen naš poznati pjevač u Holandiji

Urednik

Oglasio se Nenad Periš i svima poručio JEDNO – EVO ŠTA JE ISTINA

Urednik

SRPSKI TAJKUN ŽELI DA IZBACI LJUDE IZ NJIHOVIH KUĆA ZBOG SVOG PROJEKTA: Ovo je strašno, DA LI ĆE GA DRŽAVA SPREČITI?

Urednik