15.4 C
Belgrade
25. Marta 2023.
Politika

IDE SMENA ŠAPIĆA: Ovo mu ne mogu oprostiti, EVO ŠTA JE URADIO

Prema pisanjima BIRN-a, Šapić je u tom trenutku jedva mesec dana sastavio na mestu gradonačelnika i već uspeo da zloupotrebi funkciju gradonačelnika za sticanje lične koristi. Aleksandar Šapić ne samo što je započeo sa nelegalnom gradnjom objekta u 2021. godini dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, nego se oglušio o zabranu izvođenja radova i sa istim nastavio. Po Zakonu može da se izvrši legalizacija samo onih objekata koji se nalaze na satelitskom snimku zaključno sa 2015. godinom. Nadogradnja Aleksandra Šapića iz 2021. godine sigurno ne ispunjava taj uslov – izjavila je Mila Popović, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd i šefica odborničke grupe “Ujedinjeni”.

Izjavu Mile Popović prenosimo u celosti:

Dok ljudi decenijama ne mogu da legalizuju svoje porodične kuće u kojima žive, Aleksandar Šapić u najbahatijem maniru tek što je stupio na funkciju sam sebi omogućava privilegovan položaj i van zakona legalizuje svoju nadogradnju. Ovim je Šapić prekršio i zakon i sve moralne norme.

Beograđani su žrtve maltretiranja bahatih investitora i grad ne može da vodi neko ko se ponaša isto. On nema ni zakonsko ni moralno pravo da predstavlja naš grad. Zbog toga Stranka slobode i pravde Beograd zahteva od Nikole Nikodijevića, predsednika Skupštine grada Beograda da hitno sazove sednicu Skupštine radi smene Aleksandra Šapića, jer nije dostojan da vodi Beograd. S obzirom da je nosilac liste uhvaćen u kršenju zakona i zloupotrebi funkcije aktuelan saziv Skupštine Beograda nema više legitimitet i zahtevamo njeno raspuštanje i raspisivanje novih izbora. Beograd ovakvo bahaćenje više ne može da izdrži.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

BOLESNA ŽENA POSLALA PISMO VUČIĆU: Da li se bojite Boga? EVO ŠTA JE RAZLOG DA MU SE OBRATI OVAKO

Urednik

PUTINOV ČOVEK U SRBIJI OBJASNIO: Evo kako je isprovocirao Jovanu Joksimović, EVO ZAŠTO JE VUČIĆ IZDAJNIK

Urednik

NAROD U OVOM MESTU RAZBIO VUČIĆA I SNS: Narod ih se ne plaši, DŽABE BATINAŠI I SVE – KREĆE PAD

Urednik