11.4 C
Belgrade
30. Marta 2023.
Politika

IZ BUDŽETA PLAĆAMO POLITIČARA: On samo ide na koncerte, POGLEDAJTE MILIONSKU IMOVINU – EVO KOGA MI SVE PLAĆAMO

Proterani ambasador Srbije u Crnog Gori, koji boravi u Beogradu i još uvek prima platu ambasadora od 4.403 evra iako odavno  nije ambasador, na svom Instagram nalogu objavio je da je na poziv rukovodstva Republike Srpske u Vlasenici prisustvovao otvaranju nove policijske stanice, otkrivanju spomen obeležja srpskim borcima i da je bio na koncertu Baje Malog Knindže – kao šlag na tortu, na kraju se potpisao kao dr Vladimir Božović, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori! Zanimljivo je i da niko od medija u Republici Srpskoj njegovo prisustvo nije ni spomenuo.

Da podsetimo, kada je ovaj rođeni Nikšićanin poslat za ambasadora Srbije u Crnoj Gori, stručna javnost ocenila je to kao diplomatski incident, a sve je eskaliralo kada ga je, nakon niza skandala, Vlada Crne Gore posle nešto manje od godinu dana službovanja proglasila za personu non grata i proterala za Beograd!

Dakle, Božović je proteran, sedi u Beogradu i samim tim naravno ne radi ništa, na društvenim mrežama piše čestitke, samog sebe predstavlja kao ambasadora i za to mesečno prima 4.403 evra ili oko 520.000 dinara, koliko je sam prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije!

Ko je zapravo Vladimir Božović? Rođen je 1970. u Nikšiću, a na studije je došao u Srbiju i tu počinje zaplet. Prvo je upisao studije kriminalistike, ali se prebacio na Pravni fakultet u Kragujevcu, poznat po tome što je više desetina profesora uhapšeno zbog prodaje ispita. Isti fakultet u Kragujevcu je pohađao Aleksandar Vulin iako je živeo u Novom Sadu.

U Kragujevcu je Božović polagao ispite, a pred sam kraj se prebacio u Beograd da bi postao ponosni vlasnik diplome Pravnog fakulteta Beogradskog univerziteta. Ali ni tu nije kraj njegove edukacije, jer je odnedavno ispred svog imena i prezimena iznenada dodao i titulu “dr”, iako je nepoznato kada i gde je pohađao doktorske studije.

Javnost ga je upoznala kao advokata Vuka i Danice Drašković, a do prve državne funkcije stiže kao njihov kadar kada 2004. postaje generalni inspektor policije.

Posle niza skandala, o kojima profesionalni policajci mogu da govore danima, smenjen je sa te funkcije, ali u MUP-u kao običan službenik ostaje sve do dolaska SNS na vlast  2012. godine. U međuvremenu je, pogađate, postao član SNS, blizak Tomislavu Nikoliću, od koga je očekivao da mu obezbedi čak i neko ministarsko mesto.

Od toga nije bilo ništa, a maksimum koji je dogurao bilo je mesto savetnika premijera za regionalnu saradnju i odnose sa verskim zajednicama. Ni na toj poziciji se nije snašao, pa je bio potpuno skrajnut sve do 2019. godine, kada je javnost ostala zapanjena njegovim imenovanjem za ambasadora Srbije u Crnoj Gori.

Iako je ta neuspešna epizoda trajala manje od godinu dana,  još uvek traju mesečna primanja od 4.403 evra, koliko za Božovića izdvajaju građani Srbije, dok on sedi u Beogradu, postuje i tvituje po društvenim mrežama, gordo se predstavljajući kao “njegova ekselencija”.

Imovinska karta Vladimira Božovića koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije nadasve je zanimljiva. Božović je izgleda baš srećne ruke, pa je prijavio da je na poklon dobio:

– kuću od 166m2;

– poslovni prostor od 24m2;

– pomoćni objekat od 36m2;

– njivu od 6.033m2;

– građevinsko zemljište od 400m2;

– pomoćni objekat od 30m2.

Božović, naravno, nije objavio ime ovog tajnovitog poklonodavca koji je očigledno bio baš široke ruke!

Zanimljivo je da se u njegovoj imovinskoj karti 2020. godine pojavio i stan od 126,93m2, za koji je naveo da ga je stekao kupovinom, iako je u prethodnom Izveštaju Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio da nema nikakvu ušteđevinu, niti depozite u bankama. Postavlja se logično pitanje, kako je to moguće, osim ako njegova ekselencija nije uzela stambeni kredit a to nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije iako mu je to zakonska obaveza.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

RTS PONIZIO VUČIĆA KAO NIKO DO SADA: Pogledajte kako su ga ismevali, OVAJ VIDEO JE HIT (VIDEO)

Urednik

ŠAPIĆ NAPRAVIO SVETSKI SKANDAL: Vučić besan na njega zbog ovog skandala, EVO ŠTA SE DEŠAVA

Urednik

STEFANOVIĆ OBJAVIO VIDEO ISPOVEST: Otkrio sve tajne vlasti, OVO ĆE IZAZVATI HAOS U SRBIJI

Urednik