1.8 C
Belgrade
26. Novembra 2022.
Politika

KAKAV UDAR PUTINA NA VUČIĆA: Osveta kakvu nije očekivao, EVO ŠTA MU JE URADIO – OVO JE ZBOG SANKCIJA

Rusija je uvek podržavala svoje prijatelje i polazi od toga da oni zastupaju iste pristupe, rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova za news.

Tako je večeras prokomentarisala kontroverznu politiku Srbije prema Rusiji. Ona je uverila da Moskva beleži i izjave o prijateljstvu i pritiske na koje se žale u Beogradu.

“Moskva beleži sve izjave o prijateljstvu i pritiske na koje se žale u Beogradu, kazala je večeras Zaharova.

Kako je navela, Rusije je uvek podržavala svoje prijatelje i polazi od toga da oni zastupaju iste pristupe. Beležimo reči srpskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Snimamo i izjave Beograda da je Rusija prijatelj. Možda drugačije gledamo na prijateljstvo. Mi samo podržavamo naše prijatelje u teškim vremenima i polazimo od toga da oni koji nas nazivaju svojim prijateljima zastupaju iste pristupe“, rekla je ona.

Prema njenim rečima, Rusija polazi od toga da će se dosledni partneri držati stavova koji odražavaju njihove prave nacionalne interese. Zaharova je podsetila da je Beograd doživeo slične trenutke devedesetih godina. Prema njenim rečima, sponzori ovog “mnogogodišnjeg pakla” su isti.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ranije rekao, podseća ruski medij, da je zarad prosperiteta zemlje i njene zaštite spreman da “proguta žabe krastače. Tako je srpski lider, ukazuju, prokomentarisao glasanje Beograda u UN za suspenziju učešća Rusije u Savetu Organizacije za ljudska prava. Prema njegovim rečima, prvobitno, prilikom glasanja o članstvu Rusije u Savetu za ljudska prava UN, odlučeno je da bude uzdržano, ali je na zemlju organizovan “ogroman pritisak“.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

PIROVA POBEDA VUČIĆA: U toku žestok rat SNS klanova, sledi bolan epilog

Urednik

DOK VUČIĆ PRIČA PROTIV LETOVANJA U HRVATSKOJ SLIKE GOVORE DRUGAČIJE: Evo kako ga je ovo razotkrilo

Urednik

BLIZU TUČE NA SASTANKU SNS: Evo ko je bio u klinču, OVO MU NIJE MOGAO OPROSTITI – VUČIĆ BESAN NA NJIH

Urednik