4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

KAKO JE STEFANOVIĆ DEMOLIRAO ANDREJA VUČIĆA: Evo zašto je počeo sukob s Vučićem, SUKOB SE PROŠIRIO

Sukob Aleksandra Vučića i Nebojše Stefanovića počeo je od bitke za gradski odbor SNS, preko pojave Dijane Hrkalović u MUP, lažne ministrove diplome, afera “Krušik”, rata između Vučića i Gašića (BIA) s jedne, i GIM, odnosno oca Stefanovića s druge strane, otimanja hotela “Šumadija” od strane Branka Stefanovića, njegova poslovna poseta Saudijskoj Arabiji, pa Italiji, uloge Slobodana Tešića, operacije Jovanjica”, do tvitova Željka Mitrovića, teksta u Srpskom Telegrafu, koji je blizak vlasti, izvlačenja na svetlo javnosti Stefanovićevog kuma Aleksandra Papića…

Još mnogo toga što se desilo u poslednjih godinu dana pokazuje razmere i dubinu sukoba između braće Vučić i Nebojše Stefanovića. Krenimo redom…

Kako Direktno.rs saznaje, sukob između predsednika Vučića i ministra Stefanovića počeo je odbijanjem Stefanovića da napusti poziciju predsednika gradske organizacije SNS po izboru na visoku državnu funkciju.

Tu činjenicu brat predsednika Srbije Andrej Vučić video je kao šansu da posle preuzimanja cele stranke kroz Izvršni odbor, preuzme i Beograd. Na Vučićev predlog Stefanoviću “da se povuče sa partijske funkcije jer će kao ministar policije imati puno obaveza”, Nebojša je odgovorio “da nije problem i da će moći sve da postigne”. Ali je zbog tog NE i usledila kazna: Na mesta državnih sekretara u MUP-u postavljene su Biljana Popović Ivković i Dijana Hrkalović.

Hrkalović je vremenom formirala svoje jedinice u okviru MUP-a i de fakto preuzela vođenje ministarstva, čime je Stefanović postao meta podsmeha svih. Lučani, u kojima se na dan izbora pojavila bez znanja ministra, dovela su Stefanovića u poziciju da ponudi ostavku koju je tada Vučić odbio. Povezanost Dijane sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, kao i bliskost sa kavačkim klanom, koji je bio protežiran od strane srpskih vlasti, postala je javna tajna. Posledice mešanja vlasti u narko biznise su desetine ubistava na ulicama Beograda. Prema zvaničnim podacima broj mafijaških ubistava je u odnosu na godine pre dolaska na vlast SNS-a povećan četiri puta.

Tu činjenicu je Stefanović iskoristio, isposlovao posetu Americi, odakle se vratio sa jasnim nalogom dobijenim od FBI i DEA da Dijana Hrkalović mora da bude smenjena. Tako je svemoćna “gospođa ministarka” nestala u jednom danu i niko za nju više nikada nije čuo. Istovremeno, njenim odlaskom se broj ubistava smanjio.

Odlazak Hrkalovićke bio je velika pobeda Nebojše Stefanovića i šamar Vučiću. A odgovor je brzo usledio…

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

KAKVU GLUPOST JE REKLA BRNABIĆKA: Da li je moguće da je ona premijer Srbije, OVO NE BI DETE U PRVOM OSNOVNE REKLO

Urednik

VULIN LETI IZ VLADE: Sukob s Vučićem se proširio, STRANCI KONAČNU ODLUKU DONELI – SADA IDE IZ SRBIJE

Urednik

VUČIĆ SE NIJE DOBRO PROVEO U OVOM SELU: Hteo da ih oduševi, A ONI GA IZVREĐALI U FACU KAO NIKO DO SAD (VIDEO)

Urednik