20.4 C
Belgrade
31. Marta 2023.
Politika

KAKVA PROVALA VUČIĆA: Nije znao odgovor na koje zna dete u prvom osnovne, POGLEDAJTE KAKO SE OBRUKAO

Pre neku godinu se Aleksandar Vučić ozbiljno izblamirao tvrdeći da u Americi na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora. Nije mu bilo čudno što bi, da je tako, u Americi godišnje ginulo oko tri miliona perača prozora! Ali čoveku koji je mrtav-ladan 2021. godine tvrdio da 2020. nije bilo izbora u Srbiji, nije problem da slaže šta god treba. Od “Mercedesa” koji će se praviti u “Ikarbusu” do toga da će Arapi u Beograd na vodi investirati 3,5 milijarde evra za četiri godine.

Sad je došao red na novi biser. Napadajući opoziciju da je kriva što je narod posle njegovog obraćanja pohrlio na pumpe, Vučić je u Loznici izjavio da je tog dana postignut rekord u potrošnji nafte i naftnih derivata. Čak sedam miliona tona! To bi značilo da je svaki punoletni građanin Srbije tog dana potrošio više od jedne tone nafte?!

Naravno, Vučić je slagao. U Srbiji se na godišnjem nivou potroši 3,5 miliona tona. Odnosno upola manje od onoga što je Vučić rekao da se potroši za jedan dan!

Neko će reći lapsus, dešava se. Tačno, ali čovek koji svaki dan priča o milionima evra, koji stalno navodi brojeve, prosečnu platu, bruto domaći proizvod, koji piše po tabli – dakle priča u brojevima, ne pravi razliku između hiljada i miliona. Zamislite kako on pregovara za cene autoputeva, kredita sa Kinezima, subvencija koje dajemo strancima po radnom mestu.

Možda se u tome krije tajna zašto strani investitori po radnom mestu dobijaju 10-20 puta veće subvencije od realnih?

Možda jednostavno Vučić ne zna matematiku i brojevi mu baš ne idu. Uostalom, on iako stalno insistira na tome da je bio ekstra đak u Zemunskoj gimnaziji nije imao sve petice. Bilo je dosta boljih od njega.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

VUČIĆ I MILO U PANICI, DEA RAZVALJUJE: Ostali bez kokaina i stotina miliona evra!

Urednik

Vučić je pokušao da živi od prosečne srpske plate: Šta mislite, koliko je izdržao?

Urednik

VIDEO Orlić tražio od naprednjaka da glasaju tri puta i propisno se obrukao: Smejalo mu se pola sale

Urednik