7.5 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Srbija

KRIMI DOSIJE VUČIĆA: Nasilnik bez premca, BIO U PRITVORU – POLICIJA OTKRILA STRAŠNE DETALJE

Da je Aleksandar Vučić obični građanin, imao bi težak kriminalni dosije u policiji. Naime, naš premijer se tukao sa Žandarmerijom, ležao je po hrvatskim zatvorima, brat mu napada Žandarmeriju, sin izaziva tuče po splavovima. Kakvu smo to porodicu doveli na čelo države?!

Krenimo ispočetka. Vratimo se u Vučićeve mangupske dane. Naime, Aleksandar Vučić se 2008. godine hvalio medijima kako je 1990. godine zbog huliganizma ležao po hrvatskim zatvorima.

– Mene su svojevremeno u Zagrebu pritvarali kad sam dolazio na utakmice između Dinama i Crvene zvezde. Često sam se tukao, mislim da to znaju i vođe Bed blu bojsa. Teško da će ijedan od vođa BBB reći da sam kukavica, rekao je Vučić za hrvatski “Gloubus” 2008. godine.

Te iste godine, tokom radikalskog protesta protiv hapšenja Radovana Karadžića, Vučić je dobio batine od Žandarmerije koja je imala zadatak da obezbeđuje skup od 16.000 radikala. Posao im sigurno nije bio lak. Kako tvrdi Vučića, pokušavao je da razdvoji demonstrane koji su se sukobili sa policijom, pa je i on dobio batine.

– Šta da vam kažem, tukla me je policija Ivice Dačića dok sam pokušavao da sprečim sukobe demonstranata i policajaca! Jedan Dačićev žandarm me je pet puta udario po stomaku i leđima. Želim samo da se zahvalim predsedniku Borisu Tadiću i ministru policije Ivici Dačiću na svemu, rekao je tada Vučić za nekadašnji “Press”.

Mediji su tada izostavili da prenesu da je Vučić Žandarmeriji tada upućivao provokacije poput: “Šta je bilo miševi, hoćete još da bijete?!” Zar nije interesantno i to što taj isti čovek čija je policija tukla Vučića sada sedi u Vladi Srbije kao njegov potpredsednik? Ovo može samo u srpskoj politici.

“Iver ne pada daleko od klade” je slogan koji bismo mogli da damo tuči u kojoj je učestvovao premijerov maloletni sin, Danilo Vučić. Naime, mediji su sredinom maja meseca 2014. godine objavili vest da je Vučićev sin Danilo učestvovao u tuči na splavu “River” u kojoj je povređen fudbaler Vladimir Stojković.

Premijer je tvrdio da poseduje “alternativne snimke” koji dokazuju da njegov sin nije bio blizu tuče i da je Stojkovića tukao čovek koji je bio mnogo krupnije građe od Danila. Ti snimci nikada nisu objavljeni. Vučić je još dodao da je to sve nameštaljka jer mu je neko prisluškivao razgovor sa sinom kada mu je rekao da će morati da podnese ostavku ukoliko bude učestvovao u nekoj tuči.

Baš koincidentno. Naravno, Vučić nije podneo ostavku, a MUP i dalje nije pronašao napadača na Stojkovića. Podsetimo još da je Danilo Vučić te večeri bio u pratnji vojnog obezbeđenja.

Septembra meseca 2014. godine saznajemo da je još jedan Vučić učestvovao u tuči sa policijom. Naime, u medijima je objavljen deo snimka na kojem se vidi kako Žandarmerija “prebija” premijerovog brata Andreja kada su on, brat Siniše Malog, Predrag Mali i dva pripadnika vojnog obezbeđenja pokušali da probiju policijski kordon tokom “Parade ponosa”.

Početak snimka nikada nije objavljen u javnosti, a snimke sigurnosnih kamera sa okolnih zgrada zaplenila je Vojnobezbednosna agencija.

Međutim, na osnovu zvaničnih iskaza Žandarma protiv kojih su podnete krivične prijave, saznajemo da su upotrebili fizičku silu onog trenutka kada ih je “napalo lice koje je na sebi imalo crnu duksericu”. Analizom snimka “prebijanja”, ustanovili smo da je Andrej Vučić jedino lice koje je tog dana na sebi imalo crnu duksericu.

Zaista ne znamo koji problem Vučići imaju sa policijom. Ovakav kriminalni dosije vladajuće porodice je apsolutno sraman. Da je Srbija normalna država, neko sa debelim policijskim dosijeom nikada ne bi ni mogao da se kandiduje za najviše državne funkcije.

Izvor: Teleprompter.rs (Tekst iz 2014. godine, danas je ova krimi biografija mnogo bogatija)

Pročitajte

BRITANCI OBJAVILI DA VUČIĆ LAŽE: Evo šta je slagao, OPTUŽEN ĆE SADA BITI ZA STRAŠNU STVAR

Urednik

ESKOBAR POSLAO PORUKU SRBIJI O KOJOJ SVI PRIČAJU: Evo šta je poručio

Urednik

ISPOVEST JOŠ JEDNOG VUČIĆEVOG KUMA: Krstio mi dete, A SADA MI UNIŠTAVA ŽIVOT- EVO KAKO MI JE NAPRAVIO PAKAO

Urednik