5.3 C
Belgrade
5. Decembra 2022.
Politika

LONČAR RAZBIO VUČIĆA NA SEDNICI SNS: Ovo niko nije očekivao, POKAZAO MOĆ I EVO ČIJU STRANU PODRŠKU IMA

Prema izvorima Nova.rs, iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i iz Ministarstva zdravlja, aktuelni ministar Lončar je i dalje jedini kandidat za ovo mesto, a njegovoj smeni, uprkos brojnih razloga za to, nećemo uskoro svedočiti.

Smene, tačnije „rotacije“ ministara u Vladi Srbije, uobičajena su pojava, naročito od vremena vlasti Srpske napredne stranke. Ipak, jedini ministar, koji ne „skače“ iz jedne fotelje u drugu i čije je „vladajuće“ mesto stalno i nepromenjivo, uprkos svemu, dok god državnu vlast drži SNS, je – Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

Uprkos nezadovoljnim pacijentima, “odlivu” najvećih medicinskih stručnjaka iz zemlje, javašluku i totalnom fijasku sa Kriznim štabom i vođenjem pandemije tokom koronavirusa, ali i niskim platama u zdravstvu, brojnim aferama, povezivanju sa najokorelijim kriminalnim grupama i nadimka „doktor smrt“, mesto ministra zdravlja je neuništivo, a njime neprikosnoveno vlada doktor Lončar.

Od aprila 2014. kada je postavljen na mesto ministra zdravlja, on sa ove fotelje ne mrda. Prethodno je bio direktor Urgentnog centra u Beogradu, ali zbog bliskog odnosa sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kojem je prema izjavama njemu bliskih ljudi, Lončar i lični lekar, ovaj, nekada sasvim nepoznati hirurg, preko noći staje na čelo najvažnijeg ministarstava u zemlji, zaduženog da brine o zdravlju građana.

Spekulisalo se po bolničkim kuloarima, da ćemo posle izbora trećeg aprila, na mestu ministra zdravlja, konačno videti novo lice. Često se čulo ime doktorke Danice Grujičić, koja je na izborima predvodila listu SNS. Međutim, novi izbori su prošli, a staro, svima dobro poznato Lončarevo lice, još je tu.

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju novina Nova.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

SNS SE PODELIO NA DVA DELA: Pogledajte ovaj obračun, STRANKA SE RUŠI I ZBOG OVOGA VUČIĆ IDE SA ČELA STRANKE

Urednik

VUČIĆ DRŽI ZAROBLJENOG STRANOG POLITIČARA: Nastao veliki problem, SRBIJI SADA PRETI OPASNOST ZBOG OVOG POTEZA

Urednik

SKANDAL: Vučićev funkcioner objavio da je išao u školu pre nego što je osnovana, EVO KO SE OVAKO OBRUKAO

Urednik