4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Politika

MARINIKA TEPIĆ: Podržaćemo Vučića- evo koju će ona funkciju dobiti

Nećemo u vladu, ali podržaćemo odluke u vezi sa Ukrajinom i EU

Tepić je podvukla i da SSP sa ovakvom Srpskom naprednom strankom sigurno neće ući u vladu, podsetivši da je njena stranka jedina koja ima odluku Glavnog odbora „da se ne koalira sa strankama ovog režima“.

No, dodala je Tepić, SSP će u parlamentu sigurno podržati proevropske zakone i odluke, a glasaće i za sopstvene zakone koje bi prihvatila vladajuća većina, poput zakona o antikorupcijskom tužilaštvu, alimentacijskom fondu, roditelju-negovatelju itd.

„Naša stranka će uvek glasati za proevropske zakone, za pravo mesto Srbije u Evropi, za civilizacijski odnos prema ratu u Ukrajini, i sigurno će podržati takva rešenja“, rekla je Tepić, ističući, međutim, da tako zakonska rešenja moraju biti dobra i da nije dovoljno da samo da neko napiše: „ovo je proevropski zakon“.

Na pitanje da li to podrazumeva i glasanje za uvođenje sakncija Rusiji, Tepić je rekla da „sami znamo kako izgleda uvesti nekome sankcije“, ali da „nema dileme da Srbija mora da se okrene Zapadu“.

„U ovoj istorijskoj podeli nema nikakve dileme da je to jedini put i jedini prostor kojem Srbija pripada i fizički i programski (…) Ako je to cena stabilnosti ove države, a ne izolacije kao 90-ih zbog pogrešne politike, mi ćemo svakako podržati put usaglašavanja politike sa spoljnom politikom EU“, poručila je potpredsednica SSP.

Rekla je i da joj je „beskrajno žao“ što u koaliciji Ujedinjeni za pobedu Srbije još 24. februara „nije bilo konsenzusa“ da se zajednički osudi invazija Rusije na Ukrajinu.

„Narodna stranka nije htela da se priključi tom zajedničkom saopštenu, pa smo mi pojedinačno reagovali“, navela je Tepić.

Izvor: Info klix

Pročitajte

„Nisam dobio ni ručak“: Evo kako je Vučić ponižen u Pragu

Urednik

POGLEDAJTE VIDEO: Građani snimili kako ih SNS maltretira, OVO JE STRAŠNO – NAROD SE MORA BRANITI

Urednik

SVE OTKRIVENO: Pogledajte ko su batinaši u civilu koji su tukli narod danas, EVO KAKVA JE VUČIĆEVA VEZA S NJIMA

Urednik