6 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Srbija

MEDIJI POKUŠAVAJU SAKRITI: Narod blokirao put, VELIKI PROTEST I POTPUNA GRAĐANSKA NEPOSLUŠNOST JE POČELA

’Ova drska i bezobrazna vlast je preokupirana samo izborima, a naše zahteve ignorišu. Nas ne zanimaju njihove predizborne aktivnosti, mi samo želimo bolje uslove za poljoprivredu i da možemo da živimo od našeg rada’’, poručio je Milan Milošević iz Rače, predsednik novoosnovanog udruženja poljoprivrednika ’’Naša zemlja’’ i najavio, da će uskoro ’’blokirati celu Šumadiju’’.

Kako to izgleda pogledajte OVDE.

Poljoprivrednici iz Šumadije i Pomoravlja, sutra (četvrtak 24.februar) neće voziti svoje traktore u okviru velike protestne vožnje, koja je najavljena za celu Srbiju, rekao je predsednik novog Udruženja i odmah dodao, da to ne znači da ne podržavaju zahteve svojih kolega.

Objašnjava da su u pitanju administrativne formalnosti u vezi sa registracijom udruženja u APR-u, te da će, kako je najavio ’’ uskoro, cela Šumadija da stane’’.

Kaže, da poljoprivrednici ’’više nemaju šta i koga da upozoravaju’’, jer im posle protesta upozorenja, ’’niko nije odgovorio’’, na zvanične dopise sa zahtevima.

’’Nama je dogorelo, ovo je poslednja sekunda u poslednjem minutu i daćemo sve od sebe da spasimo našu poljoprivredu. Naš sledeći korak je opšta blokada – da li će to biti auto put ili regionalni putevi, donećemo odluku vrlo brzo, već do kraja nedelje, kada i zvanično registrujemo naše Udruženje. Ljudi su besni i svi sa kojima razgovaramo na terenu, kažu – Šumadija mora da stane. Radićemo koordinisano sa poljoprivrednicima iz svih krajeva zemlje, ali ćemo sada, ovako udruženi, nastupiti sa mnogo većom težinom i mnogo ozbiljnije’’, istakao je Milan Milošević, predsednik Udruženja ‘’Naša zemlja’’.

On dodaje da je ’’ogromno interesovanje’’ poljoprivrednika za ulazak u udruženje i napominje da do sada imaju oko 300 članova iz cele Šumadije i Pomoravlja.

Kaže i da su na osnivačkoj sednici izabrali sve organe udruženja, odnosno, predsednika, sekretara i Upravni odbor, te da je preostao samo poslednji korak, odnosno, još registracija u APR-u.

Milošević pojašnjava da udruživanje poljoprivrednika ‘’nije prošlo nezapaženo’’, te da članovi svakodnevno prijavljuju ’’razne pritiske’’.

’’Bili smo svesni da će toga biti i spremni smo na pritiske. Mene su jutros zvali iz polcije i raspitivali se za naše planove, šta ćemo i kako ćemo, da li ćemo blokirati puteve. Jasno je nama da će neko od nas snositi odgovornost i ja sam, kao predsednik Udruženja, svestan šta me čeka, ali sada više povratka nema’’, podvukao je naš sagovornik.

Osnivanje Udruženja ’’Naša zemlja’’, podržali su poljoprivrednici iz Kragujevca, Batočine, Lapova, Svilajnca, Jagodine, Rače, Topole i Smederevske Palanke. Najavljuju da će sve usvojene odluke, sprovoditi istovetno u celom Okrugu Šumadije i Pomoravlja.

Pročitajte

EVO KAKO ĆE I VAMA VUČIĆ UZETI VELIKU CIFRU OVOG MESECA: Brutalna pljačka, OVO JE STRAŠNO

Urednik

VUČIĆU SE SUTRA OSTVARUJE NOĆNA MORA: Velika blokada puta, NAROD KREĆE U USTANAK

Urednik

OVAJ VUČIĆEV POTEZ IZGLEDA KAO POTPUNI KRAH: Srbija pred katastrofom, EVO ŠTA SE DESILO

Urednik