27.4 C
Belgrade
15. Augusta 2022.
Društvo

Milenković dobio dozvolu da sve objavi: Vučić u panici, EVO ŠTA SVE IMA O NJEMU I NJEGOVIM LJUDIMA

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu dostavljena je odluka ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina kojom se Slobodan Milenković oslobađa čuvanja tajnosti podataka za potrebe davanja iskaza pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Ova odluka se odnosi na svega nekoliko pitanja koja su Milenkoviću postavljena u okviru predistražnog postupka i nose oznaku „strogo poverljivo“, dok sva ostala pitanja nisu označena stepenom tajnosti.

Odluka je doneta na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u skladu sa Zakonom o tajnosti podataka, koji propisuje da rukovodilac organa javne vlasti može na zahtev nadležnog organa da oslobodi lice dužnosti čuvanja tajnosti podataka posebnom odlukom kojom se predviđaju i mere zaštite tajnosti podataka, ali samo za namene i u obimu u kojem je podnet zahtev nadležnih organa.

Takođe, odluka je doneta i u skladu sa Uredbom o posebnim merama fizičko-tehničke zaštite tajnih podataka.

Po prijemu ove odluke, Više javno tužilaštvo u Beogradu je uputilo novi poziv Milenkoviću za razgovor u svojstvu građanina za utorak, 19. jul.

Podsećamo da se razgovor sa Milenkovićem obavlja u cilju provera zakonitosti njegovog rada, kao načelnika Odeljenja za borbu protiv droga UKP Beograd, a nakon navoda pojedinih medija i bivših visokih funkcionera MUP-a iznetih u javnosti prethodnih sedmica.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

Proverili smo firmu čije su mine izgorele u „Antonovu“ i ostali bez teksta

Urednik

OD NJEGA I VUČIĆ DRHTI: Evo ko je Vučko, POVEZAN S NAJMOĆNIJIM LJUDIMA – EVO ŠTA RADI

Urednik

BEOGRAD JE BLOKIRAN: Ne može se ući niti izaći, EVO ŠTA SE DEŠAVA – NAROD BESAN ZBOG BLOKADE

Urednik