1.4 C
Belgrade
25. Novembra 2022.
Društvo

Ministrov telohranitelj švercovao DROGU službenim kolima, UHAPŠEN SA 10kg DROGE

U službenom automobilu Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, a koji je bio sastavni deo “eskorta” državnog ministra za ljudska prava i izbeglice Miloša Lučića, preko međudržavnih je granica krijumčarena droga, piše istraga.ba.

To su, ukratko, “operativna saznanja policijskih agencija prikupljena tokom višemesečne istrage Tužilaštva BiH u okviru koje je, sredinom ove sedmice, uhapšen i pritvoren ministrov telohranitelj Miloš Nikolić”.

Podsetimo, i mi u Srbiji smo pre pet imali slučaj švercovanja droge u kolima Vlade Srbije. Rođeni brat državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, Marko, uhapšen je zbog sumnje da diluje drogu. U trenutku privođenja on je bio u službenom automobilu Ministarstva za rad na čijem čelu je tada bio Aleksandar Vulin.

Kako je navedeno u predlogu za određivanje pritvora Milošu Nikoliću, koji ima i državljanstvo Republike Srbije, prezentovanom na Sudu Bosne i Hercegovine, “tužilaštvo BiH proverava operativna saznanja da je jedan od članova udruženja, osumnjičeni Miloš Nikolić, kao policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, pored ostalog, vršio transport opojne droge iz susednih država u Bosnu i Hercegovinu, koristeći se tom prilikom službenim vozilima, a koji je neposredno raspoređen da obezbeđuje Miloša Lučića, ministra u Veću ministara BiH s kojim je u kumovskim odnosima, te isti poznaje policijske službenike što mu omogućava prelaske državne granice bez kontrola”, piše istraga.ba. 

Sud BiH je, podseća se, odredio pritvor Milošu Nikoliću i njegovim pomagačima Jasminu Hodi, Daliboru Lugonji i Ehvadu Kajaniji zbog osnovane sumnje da su se bavili prodajom i krijumčarenjem droge spid. Prilikom jedne takve isporuke, Nikolić je i uhapšen.

Prema dokumentima iz istrage, pratilac ministra Miloša Lučića se 21. aprila ove godine, sa još jednom nepoznatom osobom u Gradišci sreo sa izvesnim “Akijem” i “Mikijem”.

Miloš Nikolić tada nije znao da su u pitanju policijski službenici. Sa Akijem i Mikijem je još 9. aprila u Istočnom Sarajevu dogovorio isporuku 10 kilograma spida za hrvatsko tržište. Obavezao se da će drogu prebaciti do Gradiške, 12 dana kasnije to je i učinio. Našli su se u Tržnom centru Market AS u Gradišci.

Nikolić je pozvao “Akija” i “Mikija” da pregledaju robu. U tim trenucima, prikriveni istražitelji su bili ozvučeni i primopredaje je snimljena. Prikriveni istražitelji su, potom, Milošu Nikoliću predali 10 hiljada evra i još 7.800 KM, jer je dogovorena isporuka koštala – 14 hiljada evra.

Prilikom primopredaje, Nikolić je istražiteljima rekao da ima auto sa skrivenim spremnikom i da može da isporuči 20 kilograma droge koja bi bila prebačena do Pule. Nakon primopredaje, Nikolić i prikriveni istražitelji su se razišli. Pet minuta kasnije, Miloš Nikolić je uhapšen. Kod njega je pronađen novac koji je zaradio od prodaje spida.

Istražiteljima će kasnije reći da ministar Miloš Lučić nema veze s njegovim biznisom. Osim što je ministar nekoliko puta urgirao za njega.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

DA LI OVO MATEJ PLIVA? Pojavio se NIKAD VIĐEN SNIMAK nastao u noći njegovog nestanka! (VIDEO)

Urednik

VUČIĆ POKLONIO ISTOČNU SRBIJU: Ziđin oterao srpske radnike na ulicu, EVO ŠTA SE SPREMA

Urednik

VUČIĆ ZABRINUO CELU SRBIJU! Predsednik otvorio dušu, otkrio da ima ZDRAVSTVENI PROBLEM

Urednik