12.8 C
Belgrade
26. Marta 2023.
Politika

Najtužnija slika iz Praga: Vučić ostavljen i sam kao duh, dok svetski lideri veselo ćaskaju VIDEO

Iako ih predstavlja kao svoje prijatelje, svetski lideri baš i ne vole da se druže sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Video pogledajte OVDE.

Šef srpske države stigao je juče u Prag kako bi, kako su to najavili proržimski mediji, “sasuo istinu lice” evropskim liderima. Premijerka Srbije Ana Brnabić tvrdila je da će Vučić biti “sam protiv svih” i da će na samitu Evropske političke zajednice demonstrirati “svu snagu argumenata”.

Demonstracija argumenata, ako je suditi po snimcima iz Praga, na kraju nije prošla onako kako je to očekivao predsednik. Iako za sebe tvrdi da je rado viđen gost i prijatelj svetskih lidera, oni očigledno nisu želeli da se druže sa njim, pa je tako Vučić slobodno vreme, na pauzama između važnih sastanaka, provodio sam.

Ni prijatelj Erdogan, ni „brat“ Orban, ni Makron, ni predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, nisu se setili da pozovu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da im se pridruži.

Pogledajte tužan prizor sa samita u Pragu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na dvodnevnom samitu Evropske političke zajednice u Pragu.

Kako je najavljeno, na sastancima će razgovarati o ratu u Ukrajini i njegovim posledicama po Evropu.

Sastanak evropskih lidera u glavnom gradu Češke predstavlja korak ka formalizaciji ideje francuskog predsednika Emanuela Makrona o formiranju Evropske političke zajednice. Da postoji ideja za stvaranje ovakve organizacije, javnost je saznala još u junu, a ako je suditi prema sadržaju dokumenata u koji je “Nova” imala uvid, Srbija neće moći da postane članica EPZ ukoliko ne uvede sankcije Rusiji.

Izvor: Nova.rs

 

Pročitajte

Novi šamar Vučiću iz Brisela: Srbija dobila strašnu kaznu od EU, OVO ĆE NAS DOVESTI DO NESTAŠICA

Urednik

BRUKA: Političar napao čoveka – znam gde živiš i da imaš dve ćerke, đubre – ZA OVO MORA ODGOVARATI

Urednik

Novi gaf Vulina: Da li je to u Moskvi nazvao Putina budalom VIDEO

Urednik