5 C
Belgrade
28. Marta 2023.
Srbija

NAROD ŠUMADIJE USTAO: Blokirali put, MINISTAR BESAN NA NJIH -EVO ŠTA SE DESILO

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrasrukture Tomislav Momirović izjavio je danas da su radovi na autoputu Preljina – Požega, kod Čačka, gotovo zaustavljeni već više od mesec dana, zbog nerešenih problema sa eksproprijacijom i blokada meštana, te zamolio građane da se obrate sudu i prestanu da ometaju radove.

– Blokirani smo kod Čačka već mesec i po dana, a u poslednjih šest meseci smo intenzivirali radove na toj deonici. Ja ne mislim da to što građani traže nema utemeljenje, ali ih molim da se obrate sudu, a nas puste da radimo – rekao je Momirović za TV Prva.

On je dodao da će, ukoliko je to potrebno, i on razgovarati sa meštanima, navodeći da slični problemi postoje svuda, ali se rešavaju, samo su kod Čačka „zakucani“ već više od mesec dana.

– Da li je moguće da tamo blokiramo autoput, a sad gradimo ka Požegi, spajamo Požegu, Užice, Arilje, Ivanjicu, Novi Pazar…, a ovde blokirani radovi… Da li je to moguće – ističe Momirović.

Na pitanje kada se očekuje završetak radova na Ostružničkom mostu, ministar je podsetio da je u pitanju kompletna rekonstrukcija i zamolio građane za strpljenje.

– Za to je potrebno vreme. Nemoguće je drugačije. Izvinjavam se ljudima, ali ne postoji drugi način da rekonstruišemo taj most. Nažalost, tako nešto ćemo morati da uradimo i sa Pančevačkim mostom, i u narednom periodu moramo da uđemo u rekonstrukciju i tog mosta, a ne bih licitirao datume – rekao je Momirović.

On je rekao i da je na autoputu Beograd – Sarajevo, na deonici Bjeljina – Rača trenutno „radi“ deo od Kuzmina do Sremske Rače, sa mostom preko Save.

– Završeno je 90 odsto tog mosta, a do kraja godine će biti završen ceo. U septembru sledeće godine puštamo naših 18 kilometara, zajedno sa mostom preko Save. Mi smo u samom finišu tih radova, ako može tako da se kaže, jer je ostalo još godinu dana – rekao je ministar.

Izvor: Ozonpress.net

Pročitajte

SELJACI BLOKIRALI PUT: Velike demonstracije, VUČIĆU BLOKIRAN PROLAZ, OVOM AKCIJOM GA RUŠE

Urednik

ŠVAJCARSKI RAČUNI BRAĆE VUČIĆ: Istekao im rok trajanja kod Amerikanaca, UCENJUJU IH OBJAVLJUJUĆI OVE ŠOKANTNE PODATKE

Urednik

EVO KAKO EPS KRADE GRAĐANE: Pogledajte račune, EVO KAKO SUROVU KRAĐU MOŽETE SPREČITI

Urednik