2.4 C
Belgrade
18. Marta 2023.
Politika

NEMAČKI MEDIJI UDARILI NA VUČIĆA: Ovo su uradili Tadiću pred pad, EVO ŠTA SU MU PORUČILI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke, Analenom Berbok. Nakon uvodnih obraćanja, bilo je vremena za svega dva pitanja, a nemačke medije posebno je interesovalo da li se šef srpske države distancirao od ruskog predsednika Vladimira Putina.

Video pogledajte OVDE.

Na pitanje namačkih medija da li je od Vučića dobila jasan signal da se distancirao od Putina, Berbok je rekla da je predsednik Srbije sam govorio o tome – da je Srbija našla zajednički jezik sa drugim zemljama regiona o “napadačkom ratu ruskog predsednika”.

“To su uradile naše dve zemlje. U našem razgovoru smo pričali o velikom broju drugih tema, ali neću govoriti o pojedinostima našeg razgovora”, rekla je ona.

S druge strane, Vučić je rekao da ne zna oko čega bi Srbija morala da se distancira.

“Ne znam od čega mi da se distanciramo, kakve veze imamo sa sukobom u Ukrajini? Šta je to Srbija  uradila pogrešno. Srbija ne govori o ličnostima, kod nas nema ljubavi i mržnje, već međunarodnog prava. Baš onako kako je Ukrajina poštovala teritorijalni intergritet Srbije, tako i Srbija poštuje njen. Zato smo glasali u UN, ne zato što nekoga volimo ili ne, već zato što poštujemo međunarodno pravo. Što se tiče sankcija, mogli bismo i o tome da govorimo – ko ih uvodi i ko ih ne uvodi. Srbija je podržala ono što je EU podržala u Generalnoj skupštini UN i nastaviće da se ponaša odgovorno u skladu sa normama međunarodnog javnog prava. Što se tiče ličnih kontakta, od napada na Ukrajinu, nisam imao nijedan kontakt sa ruskim zvaničnicima, tako da ne znam od čega bi se distancirao i šta bih radio. Mi sa ovim nemamo nikakve veze i imamo vrlo jasan stav”, naveo je on.

Izvor: nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ HOĆE DA SMENI ŠAPIĆA: Odmah napravio svetski skandal, EVO KAKO JE POČEO SUKOB

Urednik

EVO ŠTA ČEKA SRBIJU NA ZIMU: Ovo može strašno, SRBIJI PRETI HAOS – I VUČIĆ PRIZNAO

Urednik

KAO DA IDE U GRAND A NE U SKUPŠTINU: Vučićeva mezimica uradila brojne operacije, POGLEDAJTE ŠTA JE SVE POVEĆALA ZA SKUPŠTINU

Urednik