3.6 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

NI VUČIĆ NI ĐILAS: Ovoj političkoj opciji najviše raste rejting, ONI MOGU BITI GLAVNI FAKTOR NA SLEDEĆIM IZBORIMA

Iako izbori u Srbiji i posle tačno mesec dana još uvek nisu zvanično završeni, zanimljivi su njihovi obrisi. Naime, skoro sva istraživanja javnog mnjenja i ankete sproveđene pre izbore govorile su da će najverovatnije samo jedna ili eventualno dve patriotske, odnosno nacionalne liste preći cenzus, a dogodilo se upravo suprotno – da je samo jedna ostala ispod i to lista Suverenisti. Koalicija NADA, Srpska stranka Zavetnici i Patriotski blok DVERI-POKS imaće svoje predstavnike u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije.

Sa druge strane, i predsednički izbori su pokazali tendenciju rasta broja glasova kandidata sa patriotskog spektra srpske političke scene. To se najbolje odslikava u rezultatu predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića. Obradović je bio kandidat na predsedničkim izborima i 2017. godine i on je tada osvojio 83.523 glasa, odnosno 2.29%. Pet godine kasnije, na aprilskim izborima, Obradović je osvojio 165.181, odnosno 4.38% što je dvostruko više glasova u odnosu na 2017. godinu. Ova jednostavna matematička računica pokazuje da Obradoviću građani Srbije sve više veruju bez obzira na medijsku satanizaciju i prorežimskih i pojedinih opozicionih medija.

Takođe, ako saberemo rezultate sva četiri opoziciona patriotska predsednička kandidata – Miloša Jovanovića, Boška Obradovića, Milice Đurđević Stamenkovski i Branke Stamenković – taj zbir daje 16.63% glasova. To nije mala snaga za dalje delovanje srpskih patriota, zar ne? Pogotovo ako se taj blok ujedini i ako se njima pridruži još stranaka i organizacija poput Narodne stranke…

Izvor: Slobodaonline.rs

Pročitajte

KREĆE SUKOB VUČIĆA I SELJAKA: Ovako ih probao uništiti da on zaradi, ONI SADA KREĆU U BORBU

Urednik

NEMAČKI MEDIJI UDARILI NA VUČIĆA: Evo šta mu ne mogu oprostiti, DA LI MU ZBOG OVOGA SLEDI PAD

Urednik

VUČIĆ HOĆE DA SMENI ŠAPIĆA: Odmah napravio svetski skandal, EVO KAKO JE POČEO SUKOB

Urednik