5 C
Belgrade
28. Marta 2023.
Politika

NIJE VUČIĆ: Evo ko je pravi pobednih ovih izbora, ON JE PONOVO GLAVNI

Politikolog Boban Stojanović rekao je da su nacionalni izbori bili “izbori sa unapred poznatim pobednikom, takmičenje koje nema takmičenje”, borba ili trka u kojoj jedna strana ima ogromnu nadmoć, ali ne “jer su pametni, lepi ili imaju dobre rezultate”, već zato što koriste mnogo nedozvoljenih sredstava.

Kako je istakao na TV Nova S, pobeda aktuelnog predsednika države Aleksandra Vučića nije iznenađenje, ali je očekivao da će kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš osvojiti više.

Prema njegovim rečima, sva očekivanja koja je imao od jučerašnjeg dana nisu ispunjena “zbog izuzetno prljave kampanje”.

– Čak je i redosled kandidata bio očekivan, bar po mojoj internoj proceni. Zamenio bih samo Milicu Đurđević i Boška Obradovića – kazao je Stojanović i dodao da su parlamentarni izbori doneli iznenađenje, odnosno značajno manji broj glasova za Vučićevu koaliciju.

Naglasio je da je najveći pobednik Socijalistička partija Srbije (SPS), koja se, kako navodi, “oporavila od konstantnog gubljenja glasova”, kao i da su Ivica Dačić i Ištvan Pastor “uradili fantastičan posao za Vučića” što se tiče predsedničkih izbora, jer su svi njihovi glasači glasali za Vučića, tako da on “ne sme da se žali na Dačića u tom pogledu”.

Šapićevi glasači su, kako navodi, pro-ruski orijentisani, dobrim delom mogu da prihvate vlast, ali ne i Srpsku naprednu stranku, te smatra da je dobar deo njegovih glasača “pokupio” Dačić.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

KAKVA BRUKA ZA BIA: Evo šta je uradio Gašić, OVO MU NIJE TREBALO PRED NOVINARIMA (VIDEO)

Urednik

RTS PONIZIO VUČIĆA KAO NIKO DO SADA: Pogledajte kako su ga ismevali, OVAJ VIDEO JE HIT (VIDEO)

Urednik

RUSKI DILOMATA UDARIO NA VUČIĆA: Ovim potezom su pokazali šta misle o njemu, OVAKO GA RUŠE

Urednik