4.6 C
Belgrade
29. Novembra 2022.
Društvo

NIKOG NIKADA NAROD OVAKO NIJE PONIZIO: Ovo što je učinjeno Đuku je dokaz da treba napustiti politiku

Stigli su i konačni rezultati glasanja za imena bizona na Fruškoj gori, a velikom većinom za ime jedinog mužjaka izglasano je “Đuka”.

Kako je to izgledalo pogledajte OVDE.

Glasanje koje je bilo realizovano na Fejsbuk stranici Nacionalnog parka “Fruška gora”, portalu 021.rs i drugim medijima završeno je 9. maja. Kako su saopštili iz Javnog preduzeća, četiri ženske jedinke poneće imena Fruška, Mila, Ninja i Cveta, dok je za mužjaka velikom većinom izabrano ime Đuka.

Samo na anketi portala 021.rs, skoro 70 odsto učesnika glasalo je za Đuku, dok su “izvisili” Srba i Lala Ferdinand. Pobeda Cvete, poslednje ženke koja nije u prvom krugu dobila ime, bila je tesna. Za nju je na našem portalu glasalo 50 odsto učesnika ankete, dok je iza nje bila Reina sa 33 odsto.

Iz JP “NP Fruška gora” zahvalili su se svima koji su glasali i svojim predlogom pružili doprinos interaktivnom učešću u projektu.

– U narednim danima bizoni će biti pušteni u veći ograđeni prostor, a javnost će biti obaveštena o svim detaljima – navode u saopštenju.

Podsetimo, bizoni su stigli na Frušku goru krajem marta. Kako su tada naveli u NP “Fruška gora”, pre jednog veka u Evropi je bilo svega pedesetak jedinki evropskog bizona. Krajem sledeće godine kada se zaokružuje vek od početka borbe za njihovo očuvanje, stručnjaci procenjuju da će ih na istom prostoru biti više od 10.000.

S obzirom na to da se adi o međunarodnom ekološkom i biološkom projektu, ali i turističkom, deca iz 3 države: Srbije, Španije i Poljske dali su svoje predloge za nadimke, a potom su građani Srbije izglasali imena svojih novih miljenika.

Izvor: Direktno.rs

 

Pročitajte

VELIKI PROTESTI ŠIROM ZEMLJE: Narod ustao protiv gladi, VLAST U PANICI ZBOG DANAŠNJEG USTANKA

Urednik

ŠOK: Nećete verovati šta se desilo Belivuku danas – STVAR KOJA BI MOGLA SADA SVE PROMENITI

Urednik

UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA POTVRĐUJE IDENTITET PERIŠA? Evo šta otkriva

Urednik