10.9 C
Belgrade
20. Marta 2023.
Srbija

NOVA VUČIĆEVA KOMBINACIJA TEŠKA MILIONE EVRA: Evo šta je smislio da ojadi budžet, EVO KAKO ĆE SADA ZARADITI

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prisustvovao je Samitu inicijative Otvoreni Balkan, koji je od 2. do 4. septembra održan u Beogradu. Domaćin i predsedavajući Samita bio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pored pomoći u struji i hrani, crnogorski premijer u tehničkom mandatu tražio je od Vučića tražio da Srbija kupi Aluminijski kombinat, što mu je, kako se ukazuje, Vučić i obećao, piše Danas.

Gradska televizija saznaje da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović imao i nekoliko političkih zahteva.

Pre svega, od predsednika susedne države Abazović je zatražio da izvrši pritisak na Demokratski front kako bi ta proruska politička grupacija učestvovala u formiranju nove Vlade, na čijem bi se čelu ponovo našao predsednik URA.

U slučaju da to ne prihvate ostali potpisnici jučerašnjeg, iznenađujućeg, sporazuma partija pobednica na izborima 2020, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović predsednika Vučića je zamolio da mu obezbedi da u narednoj Vladi dobije mesto koordinatora svih službi bezbednosti.

Tokom sastanka u Beogradu, Abazović i Vučić razmatrali su još jedno za Srbiju i Rusiju veoma važno pitanje: kako da pomognu Rusiji da sačuva svoju imovinu u Crnoj Gori koja je, zbog ruske agresije na Ukrajinu, pod sankcijama Zapada.

U tom smislu, dogovoreno je da Srbija, preko svojih tajkuna, fiktivno kupi sve crnogorske hotele čiji su vlasnici Rusi, saznaje Gradska televizija. Na ovaj bi način Rusija sačuvala deo svoje imovine u Crnoj Gori.

Abazović je, ukazuje se, objasnio predsedniku Vučiću da je “do sada uspeo da obezbedi da ruski kapital u Crnoj Gori ne ode na doboš”.

Tokom zajedničke konferencije za novinare, gost Samita, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu kazao je da je svoju posetu Beogradu iskoristio kako bi sa učesnicima razgovarao “o ozbiljnijim temama, o velikim problemima svih zemalja koje se odnose na veoma nepredvidivu jesen i zimu, verovatno i proleće 2023”.

U pokušaju da sačuva zemlju od nadolazećih nevolja, premijer u tehničkom mandatu najavio je da će Crnu Goru, umjesto u EU, uvesti u Vučićev i Ramin Otvoreni Balkan.

Prvi korak u tom smeru je jučerašnja najava premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da će Crna Gora, iako još nije formalna članica Otvorenog Balkana, delegirati svog predstavnika u Kriznu grupu za bezbednost hrane i energenata te inicijative.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆ DOBIO PO UŠIMA SA ZAPADA: Pokušao postaviti ovog čoveka za ministra, DOBIO NAREĐENJE DA NE SME

Urednik

SLIKE KOJE SVE OTKRIVAJU: Srbiju čeka glad i teška godina, A ZA SVE JE KRIVA VLAST

Urednik

OTKRIVENO ŠTA SE DESILO SA ZUKORLIĆEM: Istina je šokantnija nego što ste mislili, EVO ŠTA SE DESILO S NJIM

Urednik