7.5 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

NOVI SKANDAL NOVOG PREMIJERA: Evo šta je uradio, VUČIĆ PORUČIO DA NEĆE BITI PREMIJER AKO OVO NE REŠI

Siniša Mali, najozbiljni kandidat za premijera Srbije i aktuelni ministar finansija, pokrenuo je inicijativu pred Ustavnim sudom za ocenu ustavnosti i zakonitosti pojedinih akata Beogradskog univerziteta, koji se, između ostalog, odnose na postupak oduzimanja zvanja zbog izrečene mere javne osude i postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova. Kako je potvrđeno za Nova.rs, inicijativu je u njegovo ime podneo advokat Dušan Tomić, koji je angažovan u kancelariji Igora Isailovića.

Pred Ustavnim sudom podnete su dve inicijative o usaglašenosti akata BU sa zakonima i Ustavom. Kako je našem portalu rečeno u toj instituciji, jednu je podneo advokat Milenko Todorović iz Smedereva, a drugu fizičko lice preko advokata Dušana Tomića iz Beograda.

Tomić je angažovan u advokatskoj kancelariji Igora Isailovića, koji je ranije pominjan kao advokat Siniše Malog. On je rekao kratko za Nova.rs da je inicijativu Ustavnom sudu podneo u ime aktuelnog ministra finansija, kome je zbog plagiranja oduzeto zvanje doktora.

Sudeći po odluci Ustavnog suda u koju smo imali uvid inicijative se odnose na članove Statuta Beogradskog univerziteta u vezi sa povredama Kodeksa, kao i na postupak oduzimanja zvanja zbog izrečene mere javne osude i postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova.

Pokret slobodnih građana saopštio je da bi odluka Ustavnog suda trebalo da dovede do toga da se vrati doktorat Siniši Malom.

Uvidom u odluku jasno je da je sud u najmanju ruku bar delimično uvažio zahteve podnosilaca inicijative (a možda i u celosti), ali se u jednoj tački odluke navodi da se “odbacuje zahtev za obustavu izvršenja pojedinačnih akata, odnosno radnji preduzetih na osnovu Pravilnika iz tačke 2.

Ta tačka se odnosi na postupak oduzimanja zvanja zbog izrečene mere javne osude i postupak utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova.

Nova je kontaktirala i Beogradski univerzitet, ali nam je nezvanično rečeno da se u ovom trenutku bave upisima te da će tek u narednih nekoliko nedelja usaglasiti akte i postupiti u skladu sa odlukom Ustavnog suda.

Što se njih tiče, kako nam je rečeno, slučaj Siniše Malog je završen.

Izvor: Nova.rs

Pročitajte

VUČIĆU, GDE NESTALO 30 MILIJARDI EVRA: Otkrivena nova pljačka režima, EVO KAKO JE NESTALO 30 MILIJARDI

Urednik

PINK OTKAZAO POSLUŠNOST VUČIĆU: Pustili dokumentarni film u kome su udarili na vlasti, E

Urednik

VELIKO IZNENAĐENJE U VLADI: Evo kakva nas iznenađenja očekuju, OVO ĆE SRBIJU DOVESTI DO PROPASTI

Urednik