22.4 C
Belgrade
1. Oktobra 2022.
Društvo

NOVI SNIMCI SA ULICA BEOGRADA: Ponovo reagovala policija, NOVI INCIDENTI – EVO ŠTA SE DEŠAVA

Protivnici prajda, koji se bune protiv Parade ponosa koja će danas biti organizovana u okviru manifestacije “Europrajd2022”, počeli su već da se okupljaju na centralnim ulicama Beograda.

Video pogledajte OVDE.

Prema nezvaničnim informacijamadvojica učesnika skupa protiv manifestacije “Evroprajd 2022” privedena su u blizini Crkve Svetog Marka oko 12 časova. Došlo je i do incidenta, nakon što su protivnici Prajda flašama gađali automobile, psovali okupljene novinarske ekipe i ušli u raspravu sa policijskim službenicima.

Takođe, pojavio se i snimak incidenta i sukoba sa policijom. Do sukoba protivnika Prajda i policajaca došlo je u blizini Skupštine. Policija u ovim trenucima navodno potiskuje “demonstrante” niže ka Skupštini. Privedeno je nekoliko osoba.

Oko 6.000 pripadnika sektora bezbednosti će danas obezbeđivati šetnju u okviru manifestacije “Evroprajda”, organizatori su se oglasili i pozvali na građansku neposlušnost uprkos odluci Upravnog suda.

Zbog visokog rizika po bezbednost učesnika šetnje Prajda, najveći broj aktivnih policajaca će obezbeđivati ovaj skup, na kome će biti i dvadesetak stranih zvaničnika i funkcionera. Dolazak su najavili i neki ambasadori. Povodom odluke Ustavnog suda koji je odbio žalbu koju su uputili organizatori “Evroprajda” zbog odluke MUP-a da zabrani šetnju, oglasili su se organizatori Prajda i rekli su da će šetati po svaku cenu i da planiraju da iskoriste svoje demokratsko pravo na građansku neposlušnost.

Izvor: Srbijadanas.com

Pročitajte

VUČIĆ SPREMIO PLAN DA OTME HRANU OD SELJAKA: Ovo je njegova ideja kako to da uradi, SELJACI SPREMNI NA ODBRANU SVOJIH DOBARA

Urednik

EVO ZAŠTO JE CVIJAN UBIJEN, SVE SE SAZNALO: Vučić i 150 milijardi evra!

Urednik

ŠOKANTNO SVEDOČENJE POTRESLO SRBIJU: Lekari traže mito da bi URADILI OVO, SRBIJA ŠOKIRANA NAD SUDBINOM OCA BEBE

Urednik