3.9 C
Belgrade
3. Decembra 2022.
Politika

OBJAVLJEN VIDEO SUKOBA U SKUPŠTINI BEOGRADA: Evo kako je Branko Kockica napao opoziciju, VELIKI SKANDAL

Pokret Ne davimo Beograd je saopštio da je na konstitutivnoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, gradski odbornik iz redova Srpske napredne stranke (SNS) Branislav Milićević verbalno uvredama i vulgarnostima napao članice komisije pokreta Ne davimo Beograd i koalicije MORAMO, a zatim ih i gađao dnevnim redom i materijalima za pripremu sednice.

Video pogledajte OVDE.

„Milićević je, kao najstariji odbornik, predsedavao prvom sednicom Komisije i bio je vidno iznerviran jer smo trazile reč i obrazlagale neslaganje sa dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je izgleda praksa svih gradskih službi i insittucija do sada“, izjavila je Natalija Simović, gradska odbornica Ne davimo Beograd i odborničke grupe MORAMO.

Pokazujući zgužvani materijal kojim ih je gađao odbornik SNS, članica komisije Olga Manojlović Pintar je na sednici Komisije izjavila: “Ovo je vaš odnos prema komisiji koja treba da postavlja imena ulica i spomenike u Beogradu. Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji Narodni muzej može da prikaže, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciiji. O kako odgovornom odborniku se radi.”

Na prvoj sednici Komisije odlučuje se o imenovanju jedne ulice koja je prvobitno trebalo da ponese ime Gamala Abdula Nasera povodom obeležavanja godišnjice samita nesvrstanih. Nakon intervencije egipatske ambasade koja je u toku posete Egipatskog predsednika Beogradu, predlog je promenjen u „Egipatska ulica“, saopštio je pokret Ne davimo Beograd.

Pročitajte

NEMA VIŠE DILEME: Vučić objavio ko će biti premijer

Urednik

ZVANIČNO: Dačić izgubio mandat, VUČIĆ GA DEMOLIRAO – EVO ŠTA JE URADIO

Urednik

Ana Brnabić zbog zvižduka i uvreda plakala na bini, POTPUNI SLOM PREMIJERKE – EVO KO JE NJU UNIŠTIO

Urednik