-0.2 C
Belgrade
29. Marta 2023.
Politika

Obradović demantovao Miloša Jovanovića da neće sa opozicijom u Beogradu

Predsednik pokreta “Dveri” Boško Obradović rekao je za Nova.rs da bi opozicija trebala da preuzme vlast u Beogradu.

“Već sam rekao i ponoviću: Opozicija bi trebala da preuzme vlast u Beogradu, jer je dosadašnji režim izgubio većinu. Ne znam ko i šta prenosi Milošu Jovanoviću i sa kim je on u kontaktu, ali pozicija Srpskog pokreta Dveri je više nego jasna – Vesićeva vlast je pala i opozicija treba da formira novu većinu”, poručio je on.

Podestimo, Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije koja je okosnica koalicije NADA, izjavio je da ga do sada ni predstavnici vlasti ni opozicije nisu zvali na razgovor o postizbornoj koaliciji u Beogradu i da će sačekati konačne rezultate izbora za gradsku skupštinu. On je dodao je u kontaktu sa pojedinim ljudima iz Dveri i Zavetnika, te da su mu oni rekli da neće sa opozicijom.

“Par ljudi mi je prenelo izjave Boška Obradovića (Patriotski blok) i Milice Đurđević (Zavetnici) da neće saradnju sa (Draganom) Đilasom. Pod rezervom tačnosti prenetih podataka, to nam govori da će do promena u Beogradu ipak teško doći”, rekao je Jovanović.

Obradović je ranije za naš portal rekao da je izbore za nama obeležio pad rejtinga Srpske napredne stranke i uspon snaga desnice. Naglasio je da bi za demokratiju bilo najbolje da opozicija formira novu gradsku vlast u Beogradu.

“Ove izbore obeležio je pad rejtinga SNS na republičkom i beogradskom nivou i uspon patriotskih snaga desnice. Ispostavilo se da sam bio u pravu kada sam zagovarao formiranje Patriotskog bloka i kad sam govorio da se bez patriotske opozicije ne može pobediti Vučić“, rekao je Obradović, koji je kao kandidat za predsednika države osvojio 4,39 odsto glasova.

Prema podacima posmatračke misije „CRTA“, koalicija „Patriotski blok“ koju su predvodile Dveri, osvojila je na beogradskim izborima 4 mandata, negde oko 3,6 odsto glasova, dok su na parlamentarnim izborima koalicija oko Boška Obradovića osvojila približno 3,84 odsto glasova.

“Na gradskim izborima u Beogradu je nerešen rezultat i za srpsku demokratiju bi bilo najbolje da opozicija formira novu gradsku vlast u Beogradu. Dveri su otvorene za razgovor sa svima, ali naš prioritet nisu funkcije već ostvarenje programa ekonomskog i ekološkog patriotizma, porodične i socijalne politike, borbe protiv korupcije”, naglasio je Obradović.

Izvor. Nova.rs

Pročitajte

GLAVNI NEMAČKI MEDIJI UDARILI NA VUČIĆA: Evo šta traže od njega, OVO GA MOŽE SKUPO KOŠTATI

Urednik

VUČIĆEV NAJODANIJI ČOVEK GUBI FOTELJU: Stranci su poručili da ne sme biti više deo Vlade, VUČIĆ GA SMENIO

Urednik

ODAKLE NOVAC: Vučić pravi još jednu luksuznu kuću- LOKACIJA KOJU JE ODABRAO ĆE VAS ŠOKIRATI

Urednik