1 C
Belgrade
28. Marta 2023.
Srbija

OBUSTAVLJA SE NASTAVA: Prosvetni radnici stupili u štrajk, ZBOG VUČIĆEVIH LAŽI KRENULA POBUNA

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković kaže za Nova.rs da je preko 500 škola danas u štrajku zbog zahteva koje država ignoriše već mesecima.

Janković naglašava da će danas sigurno u štrajku biti između 500 i 600 škola, ali da se precizan broj još ne može tačno znati.

– Časovi su skraćeni na 30 minuta, nakon čega se zvoni pa profesori i učenici napuštaju učionice, ili ako nisu uspeli da se organizuju da zvoni nakon tih pola sata, u tom momentu se napušta učionica bez obzira što nije kraj časa. To zavisi od škole do škole – kaže Janković.

Ona dodaje da je ovo drugi štrajk, budući da je prvi održan 17. marta, a najavljen je još jedan koji će biti održan 31. marta.

– Tada će biti okupljanje naših članova širom Srbije, dakle neće se dolaziti u Beograd, već će svako u svom gradu održati protest do ispunjenja zahteva. Što se tiče nastave, do tog 31. marta časovi će biti 45 minuta – podvlači Janković.

Kada je reč o zahtevima, predsednica Unije sindikata kaže da ostaju dva ključna zahteva – smanjenje broja učenika u odeljenjima i povećanje zarada.

Izvor: Direktno.rs

Pročitajte

Ispovesti lekara iz “Laze”: Pacijenti su nam gladni i smrzavaju se

Urednik

VLADIKA GRIGORIJE UZDRMAO SRBIJU OVOM IZJAVOM: Najava velike stvari, EVO ŠTA JE REKAO

Urednik

NOVI PROBLEMI ZA VUČIĆA: Još jedan njegov blizak saradnik dobio sankcije, EVO ŠTA TO ZNAČI ZA VUČIĆA

Urednik